• Shopping
  • Wat te doen

Inspiratie nodig voor de feestdagen? Geef eens een workshop cadeau!

Wat te doen |

Ah, de feestdagen. Die toffe periode van gezonde spanning en nervositeit terwijl je voor iedereen die je dierbaar is naar hét perfecte cadeautje zoekt. Kan je toch nog wat inspiratie gebruiken? Awel, dan heb ik een toffe tip voor je. In plaats van een fysiek cadeau, waarom eens geen ervaring cadeau doen, zoals een toffe workshop?

En laten we in Mechelen nu nét een hoop creatieve mensen hebben die érg leuke workshops aanbieden! Hier zijn alvast mijn tips.

🎁 Cadeau gezocht voor een foodie? Waarom eens geen kookworkshop cadeau doen! Bij Zjatte & Teloere in de Onze-Lieve-Vrouwestraat geeft uitbaatster Miekemaar al te graag haar liefde voor het koken door via aanstekelijke workshops. Zo kan je op 6 februari een cursus volgen over kaas en thee-pairings, terwijl je op 11 februari dan weer letterlijk kan komen proeven van de Indische keuken!

🎁 Is de cadeauontvanger héél begaan met het milieu? Dan zijn de zero waste workshops van Kabas het geknipte cadeau vóór de feestdagen. Zo worden er op 30 november én 7 december introductieworkshops georganiseerd over verpakkingsvrij leven, terwijl je op 6 december dan weer de focus ligt op verpakkingsvrije feestelijkheden, zoals hoe je cadeautjes kan inpakken zonder wegwerpmateriaal. De workshops vinden wel plaats voor de feestdagen, maar… wie zegt dat een cadeautje aan jezelf niet mag, hé?

🎁 Is iemand die je kent héél creatief aangelegd, of gewoon gigantische fan van de film Ghost? Awel, dan is een keramiekworkshop misschien nog wel iets voor hen! Bij het atelier Sumus, aan de Donkerlei, kan je leren werken met porselein of zelfs een heuse lessenreeks volgen! Zo drink je jouw volgende koffie misschien wel uit een zelfgemaakte tas!

Weet jij nog leuke workshops in Mechelen zijn? Laat ze me dan zeker weten! En: hopelijk heb je meteen wat extra inspiratie kunnen opdoen over outside the box cadeaus!

Foto © Kabas