• Wat te doen

Interactieve stadswandeling “Van Arend tot Zwaluw”

Wat te doen |

Weet je niet wat gedaan met je kinderen tijdens de paaspauze en kan je wel wat inspiratie gebruiken? Dan hebben wij een tip voor jou: maak eens de interactieve stadswandeling “Van Arend tot Zwaluw”!

De wandeling is al enkele jaren oud, maar is nog steeds leuk om eens te doen. Enkele van de zaken zijn ondertussen mogelijk veranderd. Zo kan je momenteel de Sint-Romboutstoren niet bezoeken vanwege de coronamaatregelen. Toch is de wandeling zeker eens de moeite waard! Je vindt er immers heel wat weetjes en leuke opdrachtjes. De wandeling start aan de toeristische dienst en bezorgt je een leuke voor- of namiddag. Wil je de wandeling wat inkorten? Sla dan eens een opdrachtje over.

De wandeling start met een leuk weetje over de Grote Markt. In de middeleeuwen hadden nog niet alle huizen een huisnummer. Heel wat huizen waren vooral bekend onder hun bijnaam. Daarom hebben zo veel huizen op de Grote Markt een dier aan de gevel. Ze verwijzen naar de naam van het huis en waren zo makkelijker terug te vinden door mensen die niet konden lezen!

Benieuwd naar meer? Je vindt de wandeling via http://bit.ly/vanarendtotzwaluw. 👈

Veel plezier!