• Eten en drinken
  • Shopping

Ivo (Hoevebrood Van Doren): “De korte keten, daarin waren we destijds al ver onze tijd vooruit”

Shopping |

Wie de route “Mechels Natuurlijk” al eens afgefietst heeft – of gewoon elke vrijdag naar de kleinhandelsmarkt aan de Centjesmuur gaat -, kent Ivo van Hoevebrood Van Doren vást wel! Ik ging eens langs bij de bakkerij in Hombeek, waar een kwispelende Stella meteen komt snuffelen. “Ik heb hem zo genoemd omdat de cafés vorig jaar zo lang gesloten waren”, grapt Ivo.

Al meer dan dertig jaar bakken Ivo en zijn ouders hier kraakvers brood – met zelf geteeld graan – in een houtgestookte oven. “De korte keten, daarin waren we destijds al ver onze tijd vooruit”, lacht Ivo. “Vroeger waren we een gemengd landbouwbedrijf, maar we bakten ook brood in een kleine oven. Het waren onze buren die vroegen of we niet overwogen het brood te verkopen. Zo is de bakkerij begonnen, met mijn vader die met de broden dan naar de markten trok. Omdat het iets nieuws was, werkte dat geweldig goed!” Ik kan goed snappen waarom!

Wil je graag zelf een hoevebrood proeven, dan is de kleinhandelsmarkt aan de Centjesmuur op vrijdag the place to be. Ivo staat er met zijn kraam tussen 8-13u, met versgebakken broden! Ik kan alvast het zuurdesembrood énorm aanraden. Krijg je het brood niet snel genoeg op, dan leent het zich ook voor een overheerlijke broodpudding – gisteren getest! 😋

Hoevebrood Van Doren: Heike 26, 2811 Hombeek