• Wat te doen

Ken je deze Mechelse sportverenigingen al?

Wat te doen |

Vandaag, 29 september, is het de dag van de sportclub. Hiermee wil Sport Vlaanderen mensen zoveel mogelijk aanmoedigen om dé sportclub te vinden die bij hen past! Want bewegen hélpt. Niet alleen voor je gezondheid, maar ook voor je humeur. Dat merk ik wanneer ik elke dag opnieuw weer mijn mooie Mechelen mag doorkruisen met de fiets.

En de sportclub, da’s niet alleen gezond bewegen, maar ook vrienden maken en je amuseren! Net om die reden licht ik graag drie Mechelse sportverenigingen uit. Eén ervan ken ik al, de anderen zijn me aangeraden en leken me enorm interessant. Wat denk jij?

🏋️ CrossFit Mechelen: You can. End of story.” Het prijkt in grote letters op de muur in de sportzaal en vat CrossFit Mechelen meteen héél mooi samen. Hier sport je gevarieerd met persoonlijke begeleiding en iedereen, van eender welk niveau, is welkom. Zélfs als je, net zoals ik, na 10 burpees al tegen de grond plakt omdat je conditie toch niet meer is wat ze zou moeten zijn. Wat het trouwens énorm leuk maakt: iedereen moedigt elkaar keihard aan tijdens de workouts. En AC/DCs Thunderstruck zal ook nooit meer hetzelfde zijn. (Kruisbaan 62 (ingang langs de Europalaan), 2800 Mechelen)

🏋️ Koninklijke Cano Club Mechelen: Wie regelmatig langs de vaart fietst, heeft de sporters van de KCCM vast al bezig gezien. Maar wist je dat ze al sinds 1933 bestaan én Olympische atleten hebben voortgebracht? Je hoeft echter geen competitiebeest te zijn om lid te worden: KCCM heeft vaarders van jong tot oud, van competitievaarders tot recreanten. En het clubhuis is naar eigen zeggen érg gezellig! (Auwegemvaart 56, 2800 Mechelen)

🏋️ Sumus Soldani: Heb je altijd al een ridder willen zijn? Dan is Sumus Soldani misschien de sportclub voor jou! Ze beoefenen namelijk Historical European Martial Arts (HEMA), oftewel de vroegere historische Europese krijgskunsten, zoals de vergeten kunst van het langzwaard schermen. Als érg grote geschiedenisfanaat spreekt dit alvast enorm tot mijn verbeelding. Misschien toch maar eens inschrijven voor die gratis proeftraining, dus? (Bautersemstraat 57, 2800 Mechelen)

En: welke sportvereniging mist volgens jou écht nog op dit lijstje met aanraders? Laat het me weten via astrid@mijnstad.be en wie weet volgt er een Getest & Goedgekeurd over jouw tip! 🏃

Foto © CrossFit Mechelen