• Wat te doen

Kerstvakantietip: het gezinsparcours van Kazerne Dossin!

Wat te doen |

Zoek je als ouder nog inspiratie voor leuke activiteiten met de kinderen tijdens deze kerstvakantie? Dan heb ik érg goed nieuws voor je!

Je kan namelijk met de kids bij Kazerne Dossin terecht, bv. om het gezinsparcours door de permanente expo te volgen. Het parcours is gemaakt voor kinderen tussen de 8-12 jaar en bestaat uit verschillende kistjes die doorheen het museum te ontdekken zijn. Bij elk kistje leer je een stukje meer over het verhaal van Simon Gronowski, een Joodse tiener die de oorlog overleefde.

Daarnaast is er sinds vorige week ook een zoektocht in het Memoriaal. Kinderen van 6-12 kunnen zich laten leiden door geluiden en door iemand die het oude gebouw heel goed kent. Op die manier kunnen ze op een kindvriendelijke wijze meer leren over de geschiedenis van deze plek.

Willen de kleine ontdekkers na het museum graag nog de binnenstad intrekken? Dan valt er uiteraard nog meer dan genoeg te beleven dankzij de wandelingen op kindermaat van Visit Mechelen (met natuurlijk de nodige verwarmde terrasjes voor een lekkere tussenstop, hé!).

📍 Goswin de Stassartstraat 153, 2800 Mechelen

Foto © Kazerne Dossin