• Weetjes

Kleine ‘gelukskes’ in Mechelen: dit zijn de mijne ❤️

Weetjes |

Hoe meer ik door Mechelen fiets, hoe zonniger mijn humeur er altijd op wordt. Ja, ook op dagen zoals deze in een zomer zoals degene die we nu al gehad hebben. De truc is om gewoon overal jouw kleine gelukskes te zoeken – en vinden.

Zoals niet naar het weerbericht kijken voor je vertrekt, overvallen worden door een regenbui en dan een goed excuus vinden om bij de Croque ‘n Roll te gaan schuilen (en te genieten van m’n middageten). Dat is ook een koffie gaan halen bij Kaffee-ine of Mimi en even uw handen warmen (vooraleer je uw trui uitwringt).

Een klein gelukske, dat is voor mij ook binnenkijken bij Linnéa in de Onze-Lieve-Vrouwestraat en vrolijk worden van hoe propvol het daar wel niet staat met vanalle leuke bloemen, kaartjes, kaarsen en nog veel meer. Om dan de straat over te steken en goeiedag te gaan zeggen in de Handwerkwinkel – en ondertussen even te snuisteren tussen alle verschillende bollen wol.

En een klein gelukske, dat is via de vaart naar huis fietsen – met een bril waar je nog maar half door kunt kijken dankzij de tweede onverwachte regenbui – en sinds afgelopen week elke keer breed lachen bij het zien van de nieuwe muurschildering van Bisser, aan de overkant.

En, wat zijn uw kleine gelukskes?

Foto © Astrid Leriche