• Weetjes

Kleine gelukskes, maar dan die van de herfst 🍂

Weetjes |

Afgelopen zomer schreef ik al eens een kort artikel, met mijn kleine gelukskes van op dat moment. Het was wel geen zomer zoals we ze gewoon zijn (of misschien net wel, hier in België), maar toch. En nu we ondertussen volop in de herfst zitten, merk ik dat ik andere, seizoensgebonden, kleine gelukskes heb.

Want in de herfst is mijn klein gelukske fietsen of wandelen door het Vrijbroekpark, met een lekker dikke sjaal – waardoor je soms mijn gezicht bijna niet meer ziet – en genieten van de veranderende kleurschakeringen in de natuur. Dat is bij familie met m’n neefje en nichtje kastanjes gaan rapen (en horen “Zijn dat er nu nog écht niet genoeg?!” zodra ze wat moe beginnen te worden). 🤭

Mijn klein gelukske is aftellen naar de markt, om weer een vers-van-het-veld pompoen op te pikken en me dan af te vragen hoe ik die in godsnaam thuis ga krijgen omdat mijn fietstassen al volzitten en een verdorie-hier-heb-ik-niet-over-nagedacht en dan toch uw plan trekken. Mijn klein gelukske is dan ook met een vers stuk pompoencake en een lekkere tas thee mij in de zetel te zetten met een goed boek. Of met dat goed boek op verplaatsing gezellig in één van de Mechelse bruine kroegen te gaan zitten.

Een klein gelukske, dat is ook aftellen naar Halloween en Mechelse spookverhalen en legendes opzoeken om aan vrienden en toeristen te vertellen. En m’n laatste – en grootste – klein gelukske voor de herfst, dat is u helemaal inpakken en aankleden en vrezen voor regen, om dan al rondfietsend een droge (en soms zelfs zonnige!) dag te hebben. En uzelf dan belonen met een lekker pak frietjes omdat het toch best wel koud is en je u wwat wilt opwarmen (en omdat het kan).

Allez. Dit waren weer mijn kleine gelukskes voor de herfst.
Wat zijn die van u?

🍂