• Nostalgie

Lederwaren Lenaerts, een stukje Mechelse geschiedenis.

Nostalgie |

Je hebt het trieste nieuws waarschijnlijk al wel gehoord: de familiezaak Lederwaeren Lenaerts in hartje Mechelen – op de Bruul – stopt er na 151 jaar mee. Wat mij betreft is dit écht een zware klap voor de stad, aangezien de winkel decennialang een gevestigde waarde was. Tijd om eens terug te blikken, dus.

Want wist je dat het familiebedrijf Lenaerts al ontstond in 1870, toen Willem Lenaerts een zadelmakerij startte? Geleidelijk breidden de activiteiten zelfs uit naar volledige koetsen en rijtuigen. Op de afbeelding zie je nog een originele advertentie van de winkel, op inpakpapier uit 1910. Nog een advertentie van helemaal in het prille begin van de zaak, dus.

Soit, ik zei het hierboven al: ik zal de winkel écht missen. Ik wandelde er zo’n 10 jaar geleden nog buiten met m’n eerste lederen schoudertas, om aan de universiteit te beginnen. Wel nog érg onzeker over de studies, maar gesterkt met het idee dat tenminste al m’n cursussen netjes meegenomen konden worden. En de koffer die ik er haalde heeft menige mooie reisbestemmingen gezien, zowel in eigen land als verder weg.

Welke mooie herinneringen heb jij aan Lenaerts, dat toch écht wel een stukje Mechelse geschiedenis is?

📍 Lederwaren Lenaerts: Bruul 77, Mechelen 2800

Foto © ETWIE