• Shopping

Lekker lokale cadeautips voor wie houdt van een knusse thuis

Shopping |

Ze zeggen wel eens dat je wéét dat je oud aan het worden bent, wanneer warme wintersokken jouw ideale kerstcadeau zijn. En alhoewel ik absoluut geen probleem heb met goeie, dikke wollen sokken wanneer het winterweer vastberaden lijkt om mijn tenen eraf te vriezen, zijn wat andere knusse cadeautips misschien ook eens niet slecht! Op deze lijst dus wel géén sokken, maar voor de fans van Hygge valt er alsnog genoeg te ontdekken!

🎁 Knus de winter door? Dat lukt sowieso met een lekker warme sjaal! Hou je van handwerk, dan kan je altijd eentje zelf maken op basis van de favoriete kleuren van de persoon aan wie je de sjaal cadeau doet. Geen idee waar te beginnen? Dan helpen ze je in de Handwerkwinkel in de Onze-Lieve-Vrouwestraat graag verder!

🎁 Mechelen aan je muur. Mechelen muurt en daar mogen we verdorie trots op zijn, maar wist je dat je ook Mechelen naar jouw muren kan halen? In Jacob’s Conceptstore vind je leuke posters met de straten van het stadscentrum op. Maar je kan ook altijd een print cadeau doen van Gijs Van Hee, één van de grote trekkers achter het Mechelen Muurt-project. Zo heb je een stukje street art dat steeds te bewonderen valt, zonder dat je er de regen voor hoeft te trotseren!

🎁 Feestelijk ontbijt. Niets zegt gezelligheid als lekker samen tafelen, bijvoorbeeld met een lekkere – en lokaal samengestelde – ontbijtmand om goed aan je dag te beginnen. Je kan bij Niki’s Bakery bv. heerlijk verse granola halen, bij MIST Teas kan je dan weer een lekker sterke zwarte thee oppikken. Mag de thee in een leuke kersttas geserveerd worden? Die vind je dan weer bij Huis Denies. En als dit allemaal als té veel werk klinkt, dan doe je toch gewoon een lekere brunch bij Pièce Unique cadeau, niet? Hun pannekoeken zien er alvast overheerlijk uit!

🎁 Knus cadeau voor een comfortabele huismus. Ons huis is de afgelopen periode écht onze thuis, ons café, onze vrijetijdsplek en meer geworden. Waarom dus geen cadeau geven waarmee je het voor iemand thuis nóg gezelliger maakt? Zo kan je bij Linnéa gezellige kerstgeurkaarsen kopen (die ook dubbelen als bodylotion, van selfcare gesproken!). Bij de ecclectische en kunstzinnige interieurzaak Les Garçons de Malines vind je dan weer heerlijk zachte dekentjes om ‘s avonds knus mee op de bank te duiken. Tasje thee of koffie erbij en.. da’s perfect als cadeau, toch?