• Eten en drinken

Maak kennis met het koppel achter het ‘Mechelse Maantje’

Eten en drinken |

Wist je dat de Mechelse Maantjes uitgevonden werden door Johan Pouliart en Katrien Verslycke van de ambachtelijke ‘stadssjocoladerij’ Sjolaa? Jawel, de lekkere chocolaatjes in de vorm van een maantje hebben we aan hen te danken. Ondertussen kan je ook al Maneblusser-chocolaatjes kopen bij patisserie Vanderbeeck en zijn er bij Philip’s Biscuits ook al Mechelse zandmaantjes te verkrijgen. Welke versie verkies jij? 🌜

Bakkerszoon Johan had altijd al een grote voorliefde voor chocolade en marsepein. Hij startte thuis met een mini-atelier en rolde langzaam maar zeker zijn hobby verder uit. Zo maakte hij originele doopsuikers bij de geboorte van zijn twee dochters Marte en Fien en begon hij dit ook voor anderen te doen. Daarna breidde hij uit naar allerlei truffels en uiteindelijk startte hij samen met Katrien hun chocoladewinkel Sjolaa .

De naam Sjolaa was trouwens een ingeving dankzij dochter Marte. Zij verzon namelijk dit woord voor chocolade toen ze leerde spreken. Was de zaak later opgestart, dan had die misschien Kokola genoemd. Dochter Fien had namelijk ook een alternatief woord voor chocolade uitgevonden!

Wij zijn vooral fan van de bierpralines, Mechelse Maantjes en de chocoladeworkshops die in normale tijden worden gegeven. 😍

Foto © Sjolaa

Geerdegemvaart 137
2800 Mechelen