• Eten en drinken

Mag het eens wat zoeter zijn?

Eten en drinken |

Ik ben vast niet de enige die bij dit grijze weer wel eens sneller naar comfort food grijpt. Of dat nu een heerlijke warme tas thee met honing is, of een lekkere donut… je kent het wel, het type eten dat je precies een warme knuffel geeft van binnenuit. En laten we in Mechelen nu net een paar topadresjes hebben voor zulke heerlijke (zoete) comfort foods!

🍰 Donutello: Dit eerste adresje hoef ik vast niet verder toe te lichten, denk ik. Want zeg nu zelf, wie houdt er niet van donuts in alle kleuren en smaken? De peanut butter jelly donut staat bij mij alvast met stip op één. Voor welke donut spring jij steevast deze gezellige shop binnen? (Geitestraat 14, 2800 Mechelen)

🍰 Patisserie Anouar: Je vindt hier niet alleen de typisch Belgische gebakjes en allerlei soorten taarten, maar ook heerlijke Marokkaanse koekjes. Wie even wil ontsnappen aan een onverwachte regenbui kan zich ook even zetten, met een koffie en heerlijk gebakje erbij! (Hoogstraat 31, 2800 Mechelen)

🍰 De Fortuyne: Mag het wat specialer zijn? Dan moet je bij De Fortuyne écht eens de high tea bestellen! Ze mikken met hun gerechten voornamelijk op gezond, maar voor de high tea op zaterdag zeggen ze zelf: “Af en toe mag gezond tussen twee gekaramelliseerde haakjes staan.” En daar kan ik het alleen maar mee eens zijn!

Foto © Astrid Leriche