• Shopping

Margaux (ACE.menstore) “Ik krijg soms van klanten foto’s doorgestuurd om outfitadvies te vragen”

Shopping |

Margaux, de 26-jarige uitbaatster van de boetiek ACE.menstore in de Onze-Lieve-Vrouwestraat, heeft altijd al in de mode gewerkt. De reden waarom ze met ACE.menstore gestart is? “In Mechelen kan de stijlvolle en hippe, maar toch klassiekere man zijn ding wel vinden. Met mijn winkel kies ik bewust meer voor een casual of casual chique stijl, voor de jonge dertiger – en de hippe vijftiger”, voegt ze er lachend aan toe. “Mijn doelgroep, dat zijn mannen die toch nét dat tikkeltje anders met mode bezig zijn.” Je vindt in de winkel dan ook vooral tijdloze stuks die in verschillende stijlen gecombineerd kunnen worden, van Scandinavische topmerken zoals Filippa K en Samsoe & Samsoe. Maar: ook het Antwerpse merk Castart hangt in de rekken. Updates over de collectie kan je dagelijks lezen via social media, op Facebook en op Instagram.

Wat ACE.menstore volgens Margaux uniek maakt? “Mijn superpersoonlijke aanpak en service, daarmee onderscheid ik me van de rest. En die krijg je zowel in de winkel als via de webshop, maar ook zelfs via Messenger en SMS. Er zijn klanten die, wanneer ze bijvoorbeeld naar een trouw gaan, me een foto sturen en dan advies vragen over de outfit”, lacht Margaux. “Ik geef dan kledingsuggesties, laat weten wat er in de winkel aanwezig is in welke maten, of bestel bij waar nodig. En dat levert héél contente klanten op.

Die persoonlijke aanpak wordt trouwens eind september doorgetrokken naar een shopping-avond, waarbij klanten uitgenodigd worden om de nieuwe collectie in de winkel te komen ontdekken met toffe goodiebags, live-muziek en een drankje erbij. Voor een concrete datum hou je best nog wel de social media van ACE.menstore in de gaten, op Facebook en op Instagram.

Er wordt alleszins al volop gepland. “De bedoeling met het event is om mensen socialer aan het shoppen te krijgen. Want: de man shopt misschien niet zo graag”, lacht Margaux. Haar aanpak werkt duidelijk aanstekelijk, want ze trekt er zelfs de meest halstarrige shoppers mee over de streep. “Ik noteer de maten en voorkeuren van klanten, zodat iemand die bv. niet graag jeans past, er volgende keer gewoon zó een nieuwe kan komen kopen. Hij blij én zijn partner ook, natuurlijk. Daar doe ik het voor.

Wie niet kan wachten tot september, kan trouwens al eens binnenspringen in de winkel tijdens de herfstbraderij op 3, 4 en 5 september! Ik durf alvast wedden dat er een hoop mannen zich tóch nog gaan ontpoppen tot échte shoppers, dankzij Margaux’ persoonlijke touch in de winkel.

ACE.menstore: Onze-Lieve-Vrouwestraat 139, 2800 Mechelen

Foto © Astrid Leriche

#ad #native