• Mecheleir in de kijker

Mecheleir in de kijker: Christophe, peter van de Dierenbescherming Mechelen

Mecheleir in de kijker |

Een nieuwe week, dat betekent een nieuwe Mecheleir (of Mechelés) die in de kijker gezet wordt. Deze week is dat Christophe Stienlet – een man van vele interesses – die je misschien nog kent van Schuifaf, Foute Vrienden of… tegenwoordig ook Vloglab! Naast acteur is Christophe een enorme dierenvriend én peter van de Dierenbescherming Mechelen.

Dat laatste is eigenlijk heel spontaan gekomen. “Sabine (Slaets nvdr.) vroeg me destijds of dat peterschap niets voor mij zou zijn. Ik heb toen direct ja gezegd, nog zonder de dierenbescherming gezien te hebben. Na m’n eerste bezoek was ik meteen verkocht”, lacht hij. “Je kan zelf trouwens peter of meter worden via een jaarlijkse bijdrage. Zo kan de dierenarts die bijspringt bv. van materiaal voorzien worden.

Aangezien Christophe een dierenvriend is, mag het niet verbazen dat er – naast enkele kippen en een haan – ook drie geadopteerde katjes deel uitmaken van het gezin: Lucy, Toffke en Billie. “Toffke, onze zwarte kat, heet voluit eigenlijk Chokotoff. Maar dus Toffke in het kort.” Wie zelf graag een (extra) viervoeter in huis wil halen, zit bij de Dierenbescherming volgens hem aan het juiste adres. “De medewerkers luisteren hier aandachtig naar de verhalen en noden van wie binnenkomt en gaan voor de best mogelijke match tussen baasje en huisdier. Dat is heel anders dan bijvoorbeeld de broodfok.

Wat dat laatste betreft, geeft Christophe graag nog volgende tip mee. “Wanneer je ergens een dier gaat kopen en ze verkopen er meerdere rassen van én katjes én honden… dan is de kans groot dat het om een broodfokker gaat. Overweeg dan toch liever om een huisdier te adopteren bij de Dierenbescherming of een asiel in jouw buurt”, raadt hij aan.

Wie overigens graag (beter) kennis wil maken met de Mechelse Dierenbescherming, is zaterdag 2 oktober van harte welkom op de Pet Party tussen 10-17u! Op deze pre-party voor werelddierendag wordt er onder andere een dierendisco georganiseerd en wordt de rode loper voor de asielhonden uitgerold. Ontdek alle festiviteiten via het Facebook event en: steun de Dierenbescherming door het woord te verspreiden!

Uiteraard is de Pet Party een aanrader wat Christophe betreft, maar ik was ter afsluiting eens curieus wat je volgens hem ook écht nog gezien moet hebben in Mechelen. “De Vismarkt uiteraard, want dat geeft altijd een vakantiegevoel – zélfs wanneer het regent. Het Kunstuur moet je ook ab-so-luut bezoeken”, klinkt het enthousiast. De laatste aanrader? “Als stripverzamelaar: de Stripkever, zonder twijfel! Jan is een wandelende encyclopedie. En niet alleen over strips, hé. Hij zit vol levenswijsheid”, lacht Christophe.

Voila, nu ken je Christophe – én de Dierenbescherming – net ietsje beter! En als je maar één ding uit het artikel onthoudt, laat het dan vooral zijn: breng de Dierenbescherming eens een bezoekje op zaterdag 2 oktober. De dieren gaan je alvast énorm dankbaar zijn!

📍 Dierenbescherming Mechelen: Slachthuislaan 3, 2800 Mechelen

Ken je of ben je zelf ook een interessante Mecheleir of Mechelés? Dan leer ik je graag ook wat beter kennen. Stuur een berichtje naar Mijn Stad Mechelen of astrid@mijnstad.be en… wie weet tot binnenkort! 👋