• Wat te doen

Mechelen Houdt Je Warm met een aangepast winterprogramma!

Wat te doen |

De maatregelen zijn dan misschien wel aangescherpt, maar toch zal Mechelen je ook deze winterperiode weer heerlijk warm houden. Dát was het leuke nieuws dat ik deze ochtend mocht vernemen. 🥳 Waar mag je zoal naar uitkijken voor de komende weken? Wel: heel wat kleinschaligere, maar daarom niet minder warme activiteiten. Die bezorgen de stad en wijken errond licht, vuur, warmte, maar ook stilte.

Mechelen is dit jaar de gaststad voor De Warmste Week waarvoor een complementair programma uitgewerkt werd met Mechelen Houdt Je Warm.Daarover lees je volgende week meer, in de aanloop naar De Warmste Week. ZINDERING, het nieuwe festival waarover ik eerder al schreef, geeft mee invulling aan het culturele aanbod van Mechelen Houdt Je Warm.

En dan, dan komen we bij wat – volgens mij dan toch – de grote highlights zijn naast De Warmste Week. De eerste highlight, heeft met onze toren te maken. In navolging van het prachtige Museum of the Moon dat in 2019 in de Sint-Romboutskathedraal te bezichtigen was, komt nu het kunstwerk GAIA van Luke Jerram naar Mechelen. Het zal net zoals vorige keer prominent zichtbaar zijn in de Sint-Romboutstoren, vanaf 10 december t.e.m. 9 januari.

En de tweede highlight, daarvoor trekken we naar de wijken buiten de stad. Want Maarten Dever heeft in Muizen, Walem en Nekkerspoel prachtige lichtwandelingen uitgewerkt, die de donkere winterdagen op 11 en 12 december toch sfeervol zullen verlichten. Op een parcours van zo’n 5km worden verschillende locaties tussen 18u en 22u prachtig verlicht, om zo bekende trekpleisters én verborgen parels letterlijk in de schijnwerpers te zetten. De wandeling heeft geen begin- of eindpunt. Je pikt in waar je wil en het is toegankelijk voor iedereen.

Benieuwd naar wat Mechelen feest nog zoal in petto heeft voor de komende periode? Hou onze pagina dan zeker in de gaten, want er volgt nog een hoop leuks! Een mooi voorbeeld van hoe je met ongelofelijk teamwork tóch een sterk programma kan neerzetten in steeds veranderende tijden.

Ik ben echt trots op m’n stad als ik zie wat er nog allemaal aan zit te komen. En jij? 🥰