• Weetjes

Mechelen Muurt trekt buiten het stadscentrum!

Weetjes |

Fans van street art mogen alvast juichen: de tweede editie van Mechelen Muurt gaat deze zomer officieel van start! Belangrijk om te weten: de acht muren die voor Mechelen Muurt 2.0 geselecteerd werden, liggen bewust in woonwijken buiten het stadscentrum. Kunstenaars Gijs Van Hee (l.) en Jonas Tuch (m.) zijn meteen ook de curatoren voor dit project. “We hebben niet enkel gekeken naar goede muren, maar ook goede plaatsen. En dan – natuurlijk – de juiste artiest op de juiste plaats in te plannen”, legt Gijs uit. Jonas springt bij: “We vinden het belangrijk om opkomend, nieuw talent ook een kans te geven. Dus mensen die misschien nog nooit een muur geschilderd hebben, maar wel creatief bezig zijn.

Wat me meteen overbrengt naar het andere belangrijke punt bij de aankondiging van Mechelen Muurt 2.0. Voor één van de acht muren werd nog geen kunstenaar aangeduid, maar lanceert Mechelen Muurt een open call! Heb je een straf concept in gedachten? Stel je dan zeker kandidaat vóór 31 juli! Alle details vind je via de Mechelen Muurt info-pagina van het Cultuurcentrum Mechelen. En wie weet prijkt binnenkort jouw visie op één van de acht nieuwe muren van Mechelen Muurt!

Ik kijk er alvast naar uit om de nieuwe muurschilderingen te gaan ontdekken – er komt er blijkbaar zelfs één quasi voor m’n deur, aan de Vaartdijk!

Foto © Astrid Leriche