• Weetjes

Mechelen op het grote doek… en binnenkort op je beeldbuis!

Weetjes |

Je hoeft niet uit je deur te stappen om van het zicht op Mechelen te genieten. Daar zorgt de Vlaamse tv wel voor! Onze stad is al vaak gebruikt als filmlocatie en dient dan ook als decor voor heel wat series en films. Wat is jouw favoriete Mechelse filmlocatie?

Wist je bijvoorbeeld dat de reeks Dubbelleven met onder meer Lotte Heijtenis, Barbara Sarafian en Lucas Van den Eynde opgenomen is in Mechelen? Of dat Loslopend wild & gevogelte ook al eens graag neerstrijkt in onze Dijlestad? De vorige zangeressen van K3 hadden Mechelen ook al ontdekt voor hun film Bengeltjes en natuurlijk mogen we ook Familie niet vergeten! We kunnen nog tal van voorbeelden geven, maar deze wilden we je nog even meegeven: het nieuwe seizoen van First Dates werd opgenomen in Mechelen en wordt vanaf maandag 23 november uitgezonden op Eén 😍

In seizoen 1 konden we al prachtige beelden van onze mooie stad zien en dat zal in seizoen 2 niet anders zijn. Om je alvast enthousiast te maken, deelde Eén al enkele leuke weetjes over het nieuwe seizoen:

💘 Er waren 7.448 inschrijvingen, waaruit zo’n 70 duo’s gekozen werden om op date te gaan.

💘 Dit seizoen waren er voornamelijk inschrijvingen door mannen (58%), terwijl vorig seizoen de vrouwen overheersten (61%).

💘 De opnames dateren van augustus, toen de horeca nog open was. Volgens de coronamaatregelen van dat moment namen de vrijgezellen hun date op in hun bubbel van vijf.

Allee, nog ééntje om het af te leren: ook Emmy-winnaar Sorry voor alles werd opgenomen in Mechelen, meer bepaald in de Oude Mechelse Vleeshalle.

#mijnstadmechelen #weetjeswoensdag #lovelocal