• Mecheleir in de kijker

Mechelés in de kijker: kennen jullie toneelfanaat Emma Verlinden al?

Mecheleir in de kijker |

Het leuke aan Mijn Stad is dat je, via via, steeds nieuwe mensen ontmoet. Zoals op de persvoorstelling rond het 100-jarige bestaan van de afdeling Woord, waar ik Emma leerde kennen! Deze geboren en getogen jonge Mechelse voelt zich helemaal thuis op de planken, speelde al mee in tv-reeksen, vormt een cabaret-duo samen met haar broer en heeft – uiteraard – ook een hoop leuke aanraders die volgens haar een must zijn om te bezoeken in Mechelen. “Het cabaret, Warremma, ligt momenteel een beetje stil omdat ik studeer. Maar ik kijk er wel naar uit om samen met m’n broer terug op een podium te staan”, lacht ze.

Alhoewel Emma momenteel niet meer in Mechelen woont, pendelt ze nog regelmatig over en weer voor de lessen improvisatietheater. “Mijn mama heeft, als ik me niet vergis, lessen gevolgd die verbonden waren aan het Mechels Miniatuurtheater. Toen ik zelf interesse in toneel begon te krijgen, moedigde ze me aan om naar het Conservatorium te gaan. Mijn papa kijkt heel graag naar toneel, maar vindt het eng om op de planken te staan. Hij is dus meer de man van de techniek ”, vertelt ze. En dan nog een broer die solo aan comedy doet. Je mag dus gerust spreken van een artistieke familie!

Wat je in Mechelen zéker gezien moet hebben volgens Emma? Wel, gezien de liefde voor toneel, mogen de eerste aanraders écht niet verbazen. “Ik ging als kind belachelijk vaak naar De Maan”, lacht ze. “Het figurentheater is gewoon keileuk. Als je een vrij momentje hebt, loop er dan gewoon eens binnen en koop een ticketje voor eender welke show er speelt. Welke show het ook is, het is so-wie-so goed!” Ook van het oer-Mechelse Circus Ronaldo is ze fan. “Toen ze onlangs terug in Mechelen stonden, zijn we op enkele dagen tijd naar drie voorstellingen geweest. Ik heb gebleit, gelachen… echt, alles”, lacht Emma. De voorstellingen in het ARSENAAL / LAZARUS probeert ze zo vaak mogelijk mee te volgen en zijn -uiteraard- aanraders.

Haar tweede grote favoriet: het Kunstuur. “Ik was er echt zó hard van onder de indruk. In de kapel, met de muziek…. Dat is eigenlijk een beetje theater”, vertelt Emma enthousiast. “Zelfs als je niet van musea houdt, moet je Kunstuur tóch gezien hebben.

De volgende aanraders, die horen eigenlijk wat bij elkaar. “Ik werk in een boekenwinkel in Leuven en.. ja, ik word gewoon héél gelukkig van boeken”, lacht ze. “In Mechelen kom ik dus ook enorm graag in De Zondvloed. Voor m’n 18de verjaardag hadden mijn ouders een hele tocht door Mechelen uitgestippeld. En in De Zondvloed lag dan een boek op me te wachten”, vertelt ze. Ongetwijfeld een heel mooie herinnering waardoor de boekenwinkel nog nét wat secialer wordt. En haar favoriete leesplekjes? “De leeshoekjes in het Predikheren”, klinkt het overtuigd. “Maar ook de parken zijn geweldig. In de rozentuin in het Vrijbroekpark heb je veel toffe hoekjes waar je je met een boek kan zetten. Als je thuis geen grote tuin hebt, heb je in Mechelen gelukkig veel toegankelijke ‘tuintjes’ met de openbare parken.

Et voilá! Het mag eigenlijk niet verbazen dat heel wat van Emma’s favorieten in Mechelen met toneel en kunst te maken hebben. Wie haar trouwens graag eens samen met haar broer in actie ziet, houdt best de website van hun cabaret-duo ‘Warremma’ in de gaten. “We halen onze inspiratie uit het dagelijkse leven en uit familieverhalen, zoals bijvoorbeeld de verhalen van onze grootmoeder”, vertelt ze. Ik kijk er alvast naar uit om hen eens bezig te zien zodra ze terug op de planken staan!

Ken je of ben je zelf ook een interessante Mecheleir of Mechelés? Dan leer ik je graag ook wat beter kennen. Stuur een berichtje naar Mijn Stad Mechelen of astrid@mijnstad.be en… wie weet tot binnenkort! 👋