• Mecheleir in de kijker
  • Shopping

Mechelés in de kijker: kennen jullie Hanne van Furniturny al? 👋

Shopping |

Hey, hallo en welkom bij weeral een gloednieuwe rubriek op Mijn Stad: Mecheleir/Mechelés van de week! Hiermee zetten we een uniek, tof, creatief of speciaal persoon extra in de spotlight, omdat zij méé Mechelen maken. Deze week is dat Hanne, ook wel bekend als het creatieve brein achter Furniturny. "Het is gestart als een hobby maar dat loopt toch altijd en beetje uit de hand", lacht ze.

"Ik sta als verpleegkundige in het UZA op de neonatale intensieve afdeling. Om mijn vrije tijd in te vullen, ben ik begonnen met het opknappen van oude meubels. Eerst waren dat stukken die ik kreeg van mensen die ze anders toch gewoon zouden wegdoen. Ik vond het zonde om ze naar het containerpark te zien gaan en heb dan op Pinterest wat inspiratie opgedaan.” Het opknappen vind Hanne ondertussen zó leuk, dat ze het gewoon verder is blijven doen.

Al raakt je huis op de duur zo wel nogal vol", lacht ze. Haar upcycled meubels zijn nu dus ook in 't Hof Bysonder te bewonderen, waar vroeger de SON zat. Zo kunnen mensen de meubels ook al eens in het echt zien én blijft er nog plaats over om nieuwe projecten te starten bij haar thuis. Je mag hier trouwens gerust spreken van een doorgedreven hobby, aangezien Hanne er nog een cursus meubelmaken bovenop gevolgd heeft. "Ik wou graag weten hoe de meubels in elkaar zitten en wat ik met het hout kan doen wanneer het kapot bij mij komt", legt ze uit.

Tijdens het interview kwam er een vrolijk kwispelend spring-in-het-veld rond mijn benen draaien. "Dat is Vanco, een Roemeens straathondje dat we geadopteerd hebben", vertelt Hanne. Vanwaar de naam komt? Wel: "Vancomycine is een soort antibiotica. Aangezien mijn vriend en ik allebei verpleegkundigen zijn, wilden we een naam die er aan gelinkt was, maar toch ook een toffe hondennaam was voor anderen. Vandaar: Vanco", lacht ze.

Haar werk als verpleegkundige heeft ook z'n stempel op Furniturny gedrukt. Van alle verkopen tot eind december doneert Hanne 10% aan Boven de Wolken, een vzw voor ouders die hun pasgeboren kindje verliezen. "Op mijn job heb ik het jammer genoeg al vaak gezien dat ouders met zo’n verdriet te maken krijgen. Boven de Wolken biedt een gratis fotosessie aan de ouders, zodat ze hun kindje toch kunnen herdenken."

Als afsluiter was ik eens curieus naar Hanne's favoriete plek in Mechelen. "Er zijn echt veel mooie plekjes in Mechelen, maar T'île Malines is toch echt m'n favoriete plaats tijdens de zomer. En Vanco mag er ook vrij rondlopen, dat is altijd een pluspunt!"

Et voilà, nu kennen jullie Hanne ook ietsje beter!

Ken je of ben je zelf ook een interessante Mecheleir of Mechelés? Dan leer ik je graag ook wat beter kennen. Stuur een berichtje naar Mijn Stad Mechelen of astrid@mijnstad.be en… wie weet tot binnenkort! 👋