• Shopping

Mechelse koffie & plezante plantjes: het duurzame verhaal van De Stek

Shopping |

Wie z’n hippe urban jungle duurzaam wil uitbreiden, moet bij De Stek zijn! Oprichtster Anneleen ruilde vorig jaar de interieurwereld in om deze gezellige plantenwinkel én koffiezaak in één te starten. De liefde voor planten zit overigens in de familie: mama Ria baatte vroeger een eigen bloemenzaak uit én staat nu mee in De Stek!

Bij het binnenwandelen zou je, met al het groen om je heen, bijna vergeten dat je nog in centrum Mechelen zit. En toch *ademt* de shop Mechelen: de koffie op de kaart wordt in de Mechelse Kaffefabrik gebrand, net buiten het centrum. Niet alleen voor de koffie wordt er voor duurzaam en lokaal gekozen. Een deel van de sierpotten op de rekken komen van Pekpottenbak, van de zelfstandige pottenbakster Caroline.

Je hoeft trouwens geen groene vingers te hebben om hier toch een plantje (én koffie) te komen halen. De populaire monstera – of gatenplant – ziet er niet alleen leuk uit, laat Anneleen weten, maar vereist ook weinig speciale verzorging. En die info krijg je er bij aankoop natuurlijk bij, zodat je urban jungle geen urban sahara wordt!

De Stek: Onze-Lieve-Vrouwestraat 25, 2800 Mechelen

Foto © Astrid Leriche