• Mijn Stek

Met Andreas’ vier top tips wordt jouw Mechelse huizenjacht een succes!

Mijn Stek |

Bij wie me vraagt wat ik voor werk doe, zeg ik steeds overtuigd: “Betaald stoefen over Mechelen, tiens!” Er valt gewoon ook veel te stoefen over Mechelen, met alle toffe boetiekjes, cafés en events die er plaatsvinden. Niet verwonderlijk dat steeds meer mensen (vanzelfsprekend!) willen komen wonen in de mooiste stad, dus!

Voor wie het zelf ook overweegt – en misschien zelfs al op huizenjacht is – verzamelde ik alvast vier top tips van Andreas, de operationeel verantwoordelijke van Malines Group. “De huizenmarkt in Mechelen is momenteel zodanig verhit, dat je best inventief uit de hoek komt”, legt hij uit. Dus, laten we maar meteen in de tips vliegen!

🏠 Tip één: schrijf je in op Immoweb én bij makelaarskantoren.Bij Immoweb krijg je dan notificaties zodra er een nieuw pand online komt, zodat je zo snel mogelijk kan reageren. En dan hoef je niet 24/7 op de website te zitten scrollen”, vertelt Andreas. “Laat je ook inschrijven in het klantenbestand van een makelaarskantoor”, voegt hij er aan toe. “Wij laten onze eigen klanten bijvoorbeeld al drie dagen op voorhand weten wanneer er een nieuw pand op de markt komt. Zo krijgen ze – vóór het grote publiek – al drie dagen in preview de kans om het pand te bekijken en misschien zelfs aan te kopen.” En zo sta je misschien sneller een stapje dichter bij jouw droom(t)huis!

🏠 Tip twee: maak op voorhand een afspraak met de bank om je budget te bepalen. Als je op voorhand al weet wat je budget is, des te sneller kan je beslissen wanneer je het pand van je dromen tegenkomt”, legt Andreas uit. “Een huis te pakken krijgen, dat kan soms aankomen op een paar uur – of zelfs minuten. Wie vooraf z’n opzoekwerk en huiswerk al gedaan heeft, kan meteen beslissen.

🏠 Tip drie: bezoek zoveel mogelijk panden, zodat je goed weet wat je wilt. Deze sluit een beetje aan bij de vorige tip, want: ook hier is voorbereiding belangrijk. “Een huis kopen, dat doe je één – of misschien twee – keer in heel je leven. Je moet dus echt wel goed weten wat je wilt”, legt Andreas uit. “Het gaat hier niet over de aankoop van pakweg een paar schoenen, die je kan wegdoen wanneer ze toch niet zo goed blijken te zitten, hé.”, voegt hij er lachend aan toe. “Ga dus vooral veel panden bekijken zodat je wéét wat je kan krijgen voor welk budget. Wanneer je dan een kwalitatief pand tegenkomt voor een goede prijs, zal je het ook makkelijker kunnen herkennen.

🏠 Tip vier: trek je stoute schoenen aan. De meeste mensen durven het niet meteen, maar toch is het volgende wat mij betreft een gouden tip”, vertelt Andreas. Wat de tip dan is? Wel, legt hij uit: “Maak kaartjes met jouw contactgegevens aan, die je in de brievenbus kan steken wanneer je langs een interessant huis wandelt of fietst. Het pand hoeft daarom niet noodzakelijk te koop te staan, maar je kan aan mensen wel vragen om je in gedachten te houden, moest het pand ooit op de markt komen. En zo vermijd je mogelijke concurrentie met andere kandidaat-kopers.

En voilá, dat waren de top tips van Andreas! Zie je door al het woonaanbod jouw toekomstige thuis niet? Dan kan je je laten begeleiden door de makelaars van Malines Group, die je met hun jarenlange ervaring graag van dienst zijn, van begin tot einde. Aarzel dus niet om eens een afspraak te maken op hun kantoor aan de Veemarkt en.. wie weet tot binnenkort, nieuwe Mecheleir!

📍 Veemarkt 17/19, 2800 Mechelen

Foto © Astrid Leriche

#ad #native