• Weetjes

Mijn favoriete plekjes om na te zomeren in Mechelen

Weetjes |

Net nu de zomer er eigenlijk op zit, begint de zomer tóch nog even. Omdat de avonden nog zo gezellig en (relatief) warm zijn, heb ik de gewoonte gekregen om steeds met een boek in m’n rugzak rond te fietsen. Zo kan ik toch nog even van de rust genieten na het interviewen, fotograferen en verwerken. En zo heb ik ook al heerlijk rustige nazomerplekjes ontdekt, waar je je kan zetten met vrienden – of een boek.

Zoals bijvoorbeeld aan de Geerdegemvaart, waar je een soort van zitplek / trappen hebt, waar je gezellig met vrienden kan bijpraten. Of in de Kruidtuin, waar het houten Maanrockpodium nog steeds staat en waar je in de namiddag nog heerlijk van de zon kan genieten. En als je liever je benen nog even losgooit op het jaagpad, is het aan het Zennegat ook heerlijk genieten van de rust en de zon.

Al is mijn absolute favoriete plekje écht wel het muurtje aan de sluis op de Dijle. Je hebt er een prachtig zicht op de zonsondergang achter het station en lezen is er ongelofelijk ontspannend met het geluid van de vele tjirpende krekels. Neem alleen wel anti-muggenspray of citronella olie mee, want naast vele krekels zitten er ook een hoop muggen – helaas.

Ik kijk er alvast naar uit om deze week weer met m’n paperback van Heroes van Stephen Fry aan de Dijlesluis te gaan zitten. En jij, wat is jouw favoriete nazomerplek in Mechelen? 🥰

Foto © Astrid Leriche