Eten en drinken

Mechelse terras-tips: de Grote Markt

Wat te doen

Geen muurschilderingen, wel kleurrijke elektriciteitskastjes

Dat Mechelen “muurt”, dat weet zo onderhand elke inwoner en bezoeker wel. Maar je hoeft niet noodzakelijk je nek te verrekken om prachtige kunstwerkjes in de stad te ontdekken! Sinds februari 2021 zijn nu ook enkele elektriciteitskastjes voorzien van kleurrijke schilderingen, die je kan ontdekken langs de gratis wandelroute Chroma-Tourmaline.

Astrid Leriche |
Eten en drinken

Bestel-tip voor culinaire curieuzeneuzen: de iftar box!

Net aan de voet van de Sint-Romboutstoren vind je het gezellige Marokkaanse restaurant Zahia’s Cuisine, genoemd naar de joviale uitbaatster ervan. Zij openende het restaurant in 2015, na twaalf jaar carrière als sociaal werkster. Het sociaal verbindende zit er wél nog steeds in, aangezien Zahia haar cultuur en tradities graag toegankelijk maakt en toelicht - mét lekker eten erbovenop.

Astrid Leriche |
Wat te doen

Op z’n zondags: leer duurzaam tuinieren in Domein Tivoli

Voor wie groene vingers heeft én graag wil leren hoe je duurzaam je tuin kan onderhouden, opent Domein Tivoli op zondag 9 mei weer de demoplaats kringlooptuinieren, het is te zeggen: tuinieren met zo min mogelijk afval. Loop er zeker eens langs!

Astrid Leriche |
Eten en drinken

Mechelse terras-tips: de Grote Markt

Wat te doen

Klinkt Als Mechelen: ontdek al het moois dat de stad te bieden heeft!

Wat te doen

Geen muurschilderingen, wel kleurrijke elektriciteitskastjes

Dat Mechelen “muurt”, dat weet zo onderhand elke inwoner en bezoeker wel. Maar je hoeft niet noodzakelijk je nek te verrekken om prachtige kunstwerkjes in de stad te ontdekken! Sinds februari 2021 zijn nu ook enkele elektriciteitskastjes voorzien van kleurrijke schilderingen, die je kan ontdekken langs de gratis wandelroute Chroma-Tourmaline.

Astrid Leriche |
Eten en drinken

Bestel-tip voor culinaire curieuzeneuzen: de iftar box!

Net aan de voet van de Sint-Romboutstoren vind je het gezellige Marokkaanse restaurant Zahia’s Cuisine, genoemd naar de joviale uitbaatster ervan. Zij openende het restaurant in 2015, na twaalf jaar carrière als sociaal werkster. Het sociaal verbindende zit er wél nog steeds in, aangezien Zahia haar cultuur en tradities graag toegankelijk maakt en toelicht - mét lekker eten erbovenop.

Astrid Leriche |
Wat te doen

Op z’n zondags: leer duurzaam tuinieren in Domein Tivoli

Voor wie groene vingers heeft én graag wil leren hoe je duurzaam je tuin kan onderhouden, opent Domein Tivoli op zondag 9 mei weer de demoplaats kringlooptuinieren, het is te zeggen: tuinieren met zo min mogelijk afval. Loop er zeker eens langs!

Astrid Leriche |
Eten en drinken

Al zeven generaties een passie voor patisserie

Patisserie en Banketbakkerij Vanderbeek heeft al zeven generaties lang een passie voor patisserie. Die passie merk je ook meteen wanneer de huidige patissier, Michel Vanderbeek, vol enthousiasme over zijn familiegeschiedenis spreekt.

Astrid Leriche |