• Eten en drinken

Nieuw gespot: de Afrikaanse keuken van Kizuri!

Eten en drinken |

Zo na een verlengd weekend duurt het toch altijd even voor je weer volledig in het werkritme zit, of ligt dat aan mij? Moest je net als ik vandaag geen zin hebben om te koken, loop dan zeker eens binnen bij De Vleeshalle, want daar is sinds vandaag een splinternieuwe zaak geopend: Kizuri!

Achter de toog vind je de sympathieke Gingia, die me vertelt hoe ze met Kizuri gestart is. “Mijn roots liggen in Congo en België en.. ik vond het altijd jammer dat de Afrikaanse keuken hier maar op zo weinig plaatsen terug te vinden is. Wanneer ik er vroeger zin in had, ging ik zelfs speciaal naar Brussel ervoor. En dus dacht ik: waarom brengen we de Afrikaanse keuken niet gewoon naar Mechelen?”, vertelt Gingia. De keuze voor Mechelen is trouwens niet zonder reden: “Ik ben een Mechelaar in hart en nieren. Dit is écht mijn stad, zelfs al woon ik momenteel in Putte waar ik mn andere zaak heb”, lacht ze.

Op de kaart bij Kizuri vind je, onder andere, gebakken banaan (aanrader!) en samousa, maar ook de chef’s favourite bowl met rijst, kip, groentjes en moambesaus. Heb je liever zelf volledig de keuze? Dan kan ook je eigen (vegan of halal) bowl samenstellen. Ik kan het alvast énorm aanraden, zeker als je graag eens op (culinaire) reis gaat in eigen stad!

📍 Huidevettersstraat 7, 2800 Mechelen