• Wat te doen

Nieuwe expo vertelt keizerlijk verleden van Mechelen

Wat te doen |

Eeuwen later spreekt de aanwezigheid van drie generaties Bourgondisch-Habsburgse prinsen en prinsessen in Mechelen nog steeds tot de verbeelding. De stad heeft nog tal van standbeelden, panden en anekdotes die verwijzen naar die belangrijke historische periode. Binnenkort komt daar ook de expo ‘Kinderen van de Renaissance’ bij.

Op de foto krijg je al een kleine sneakpeek van de nieuwste expo in het Museum Hof van Busleyden. De tentoonstelling 'Kinderen van de Renaissance' loopt van 26 maart 2021 tot 4 juli 2021. Een van de topstukken van de collectie is het harnas van de kleine Keizer Karel dat je hierboven al kan bewonderen. Tijdens de expo leer je bij over onder meer Filips de Schone, Margareta van Oostenrijk en de toekomstige Karel V. Bovendien kom je er te weten dat ook de Engelse koningin Anne Boleyn als kind ooit te gast was in het Hof van Kamerijk.

De voorstelling trekt meteen hoog bezoek aan, want op donderdag 25 maart 2021 brengt koningin Mathilde in de voormiddag al een bezoek aan het museum. Wil jij de expo ook niet missen? Dan is snel zijn de boodschap, want tickets voor de gegeerde tentoonstelling zijn beperkt door corona en er zijn al meer dan duizend tickets verkocht.

P.S. Wil je meer weten over de Habsburgers in Mechelen? Lees dan ook onze artikels over het woud op de Grote Markt, koninklijke weetjes en de Vismarkt.

Foto © Museum Hof van Busleyden