• Wat te doen

Nood aan afkoeling? Kajak dan gratis voor het milieu!

Wat te doen |

Nood aan afkoeling én goesting om tegelijk iets moois voor het milieu te doen? Dan heb ik één woord voor je: kajak-plogging! Voor wie zich nu afvraagt “wadisdatnuweer?” en al bijna zou beginnen mompelen over de jeugd van tegenwoordig: geen nood. Bijgaand even een korte uitleg ter context. Wanneer mensen aan “plogging” doen, gaan ze joggen met een doel. Tijdens het joggen pikken ze namelijk elk stukje zwerfvuil op dat ze tegenkomen. En nu kan je dat in Mechelen ook al kajakkend!

Het initiatief komt van Xavier Cloetens (Plogging Mechelen) en wordt georganiseerd in samenwerking met het Van der Valk hotel aan het Rode Kruisplein in Mechelen. Het doel is om ook het water in en rond Mechelen zo zwerfvuil-vrij mogelijk te krijgen. Zie je zo’n kajak-moment mét nobel doel wel zitten? Je kan alle dagen tussen 9u en 18u een kajak reserveren, meer info hierover vind je op hun Instagram-pagina @gratis_kajakken_voor_milieu of op de website van Plogging Mechelen.

Kajak-trip gereserveerd én afgerond? Dan moedigen ze je aan om een foto van de kajaktocht op sociale media te zetten met de hashtag #2800love! Zo moedig je mogelijk andere ‘vaarders in spe’ aan om ook eens gratis te gaan kajakken voor het milieu!

Foto © Plogging Mechelen