• Wat te doen

Ontdek bij-zonder Mechelen tijdens de ‘Week van de Bij’

Wat te doen |

Met Roularta’s ‘Maai Mei Niet’-actie en ons artikel rond Wereld Bijendag vorige week, kan je stellen dat mei best wel een bij-zondere maand was. Maar… de komende week wordt zo mogelijk nog leuker voor iedereen die houdt van deze kleine, hardwerkende beestjes.

Vanaf 30 mei (vandaag) tot 6 juni vindt namelijk officieel de ‘Week van de Bij’ plaats, een initiatief van de Vlaamse overheid. Zo ontdek je wat jij kan doen voor de bijen en hommels in jouw tuin én kan je bij de bijen zelf op bezoek! We zetten alvast enkele van de geplande activiteiten in en rond Mechelen op een rij (al staat “zoemba” er helaas niet tussen):

🐝 Kom langs bij Domein Tivoli en breng een bezoek aan de insectentoren! Zo zie je hoe een insectenhotel onderdak biedt aan heel wat verschillende – nuttige – insecten, die ervoor zorgen dat jouw stukje groen krioelt van het leven! (Antwerpsesteenweg 94, 2800 Mechelen)

🐝 Bezoek de opendeurdagen van de Nectarist, de Mechelse stadsimkerij! Je bent er welkom op woensdagnamiddag 2 juni en zaterdag 5 juni. Voor de kleinsten zijn er kindvriendelijke workshops (om je eigen bijenwas kaars of ‘bloemenbom’ te maken), maar bezoekers kunnen ook een kijkje nemen op de imkerij en in de bijenkasten. Opgelet indien je met de wagen komt: wie te ver de straat inrijdt, voorbij het bord van Nectarist, kan beboet worden. Er is (beperkt) parkeerplaats beschikbaar bij Nectarist zelf. (Mechelsbroekstraat 21, 2800 Mechelen)

🐝 Goesting om een kleinere imkerij te bezoeken? Ga dan zeker eens langs bij imker Karsten Van Lil! Voor de ‘Week van de Bij’ stelt hij z’n bijenkasten open voor bezoek! ( Dijledijk, 2812 Mechelen)

Foto © Nectarist