• Wat te doen

Ontdek de miniatuurwereldjes van het MAANpad!

Wat te doen |

In de straten rond – en op – het cultuurplein in Mechelen zijn miniatuurwereldjes opgedoken. Miniatuurwereldjes van Beeldsmederij De Maan, meer bepaald, want het gaat hier om het nieuwe MAANpad, een toffe wandelzoektocht! Terwijl ik voor de deur van Beeldsmederij De Maan de foto hierboven zat te maken, kwam toevalligerwijs Paul Contryn langs. En laat dat nu net de persoon zijn die mee achter dit (en het vorige) MAANpad zat!

Hij vertelt wat het achterliggende verhaal achter de wandelzoektocht is. “We hebben een verhaal geschreven over een elastiekje. De rek is er namelijk een beetje uit en het wil spannende dingen gaan doen”, vertelt Paul. “Zo maakt het in één maquette een hangmat tussen twee bomen en vertraagt het in een andere maquette een auto. De achterliggende boodschap bij alle miniatuurwereldjes is dat we het af en toe eens rustiger aan kunnen en moeten doen.” De miniatuurwereldjes zijn te vinden aan de hand van de zonnige gele MAANpad stickers, die je doorheen de buurt gidsen naar de inkijkplekjes met de maquette.

Nog tot 31 augustus kan je deze toffe wandelzoektocht doen met de kleinsten, al is deze zeker óók leuk voor wie houdt van kunst in het straatbeeld! Het MAANpad wandelboekje kan je ophalen bij Visit Mechelen, Het Predikheren of café KUUB en dan … op ontdekkingspad!

Foto © Astrid Leriche