• Shopping
  • Weetjes

Ontdek eens een graphic novel op Read a Book Day!

Weetjes |

Boekenwurmen wisten het vast al wel: vandaag vieren ze in Amerika Read a Book Day, waarbij de organisatoren mensen willen aanmoedigen om zich eens in een boek te verliezen. Een mooi initiatief, vind ik. Dus… ook iets dat hier ingeburgerd mag raken! Maar: ik zou mezelf niet zijn als ik er geen draai aan zou geven en dus sprong ik eens binnen bij Jan van De Stripkever!

Strip beleven is als naar een goeie kwaliteitsfilm te gaan kijken”, vertelt Jan. “Zoals Zandkasteel van Frederic Peeters, wat een intrigerend, angstaanjagend verhaal is dat tegelijkertijd uit het leven is gegrepen én toch science fiction erin verweven heeft. Voor mij is dit écht een aanrader omdat de auteur stripverhalen maakt die lezen als een onwaarschijnlijke film.

Jan wist overigens te vertellen dat er ook een film werd gemaakt, maar… zoals het oude gezegde gaat: “Het boek was beter!” Dus: waarom eens niet een graphic novel ontdekken voor Read a Book Day? Bij mij staat V for Vendetta op de immer-groeiende leeslijst. En bij jou?

De Stripkever: Bruul 79, 2800 Mechelen

Foto © Astrid Leriche