• Wat te doen

Ontdek je innerlijke ridder of prinses tijdens deze expo

Wat te doen |

Ben je nog op zoek naar een leuke gezinsactiviteit? Dan is een bezoek aan de gloednieuwe tentoonstelling Ridders & Prinsessen van het Speelgoedmuseum een leuk idee. Je komt er niet alleen allerlei speelgoed tegen, maar leert bovendien ook heel wat bij op een speelse manier!

De tentoonstelling Ridders & Prinsessen loopt van 27 maart 2021 tot en met 4 juli 2021. De expo belicht het stereotiep dat meisjes met poppen spelen en jongens soldaatje spelen. Je bekijkt er tal van burchten, kastelen, ridders, prinsessen en meer van fabrikanten zoals LEGO, Playmobil en Barbie. Daarnaast zet de collectie aan tot nadenken over de genderrollen die zo gecreëerd worden.

Een bezoek aan een van Europa’s grootste speelgoedcollecties is bovendien altijd leerzaam en wij ontdekten dan ook enkele leuke weetjes dankzij het museum. Zo leerden we bij dat Play-Doh eigenlijk helemaal geen speelgoed is. Het werd immers oorspronkelijk gebruikt om behangpapier te kuisen! Pas vanaf 1954 werd het goedje gebruikt als speelgoed. Daarnaast kwamen we te weten dat het figuurtje van een politieagent de populairste LEGO-figuur is, met maar liefst 41 verschillende uitvoeringen in wel 104 sets.

P.S. Krijgt je (klein)kind maar geen genoeg van het museum? Dan kan het handig zijn om een Museumpas aan te kopen. Met zo’n pas kan je een jaar lang wel 199 musea en meer dan 300 tentoonstellingen bezoeken voor €59. Ideaal om zo veel je wil naar het Speelgoedmuseum te gaan of een ander museum te bezoeken zoals het Museum Hof van Busleyden. De Museumpas kopen kan via http://bit.ly/museumpasmechelen.

Foto © Speelgoedmuseum Mechelen