• native
  • Wat te doen

“Op de website ‘Ugly Renaissance Babies’ zie je pas echt hoe moeilijk kinderen wel niet te schilderen zijn”

Wat te doen |

Momenteel kan je in het museum Hof van Busleyden nog steeds de prachtige tentoonstelling “Kinderen van de Renaissance” bezoeken. En… het is een aanrader. Volgens curator Samuel hebben de Bourgondisch-Habsburgse prinsen die hier in Mechelen opgroeiden een on-ge-lofelijk grote invloed gehad op hoe kinderen geschilderd werden. “Op de website ‘Ugly Renaissance Babies’ kan je bijvoorbeeld mooi zien hoe fout het wel kon lopen,” lacht hij.

Het absolute favoriete stuk van Samuel in deze tentoonstelling? Dat is een portret in de eerste zaal, door Jan Gossaert. “Gossaert was een ontzettend begaafde portretkunstenaar, die naar mijn gevoel als een van de eersten echt dat kinderlijke wist te vatten op doek. Ervoor leken het eerder popjes, maar hij toont echt de verschillende karakters tussen verschillende kinderen.”

Zin gekregen om de verschillende karakters in de schilderijen van dichterbij te ontdekken? Dan hebben we goed nieuws! Met een Museumpas kan je het museum (inclusief de tentoonstelling) gewoon gratis bezoeken! Het Hof van Busleyden is immers één van de wel 200 musea en bijna 300 tentoonstellingen in België waar je met zo’n pas terechtkan. Een Museumpas kost €59 per jaar en met de kaart kan je zo veel musea bezoeken als je wil. Wil je ook zo’n pas bemachtigen? Dan kan je ‘m bestellen via http://bit.ly/museumpasbusleyden.

#mijnstadmechelen #ad #hofvanbusleyden #museumpas #2800love

Foto © Astrid Leriche