• Wat te doen

Regen? Met deze tips valt jouw dagtripje Mechelen niet in het water!

Wat te doen |

Ik hoef – denk ik niet – te verduidelijken waarom de dagen van “urenlange wandeling en dan even genieten van de zon aan de vaart” momenteel écht wel even achter ons liggen. Dat punt maakt het Belgische weer al meer dan vaak genoeg.

Laat me dus in de plaats enkele tips geven waarmee jouw dagtripje Mechelen zéker niet in het water valt als het weer niet meezit. Al duim ik wel met je mee dat het weer meezit wanneer je naar hier afzakt, hé!

🌧️ Paraplu vergeten? Ontdek een gezellig café! Eén van mijn favoriete manieren om te schuilen van een plotse stortbui, is binnenspringen bij een gezellig Mechels (eet)cafeetje. Dan kan je de bui uitzitten in alle rust en gezelligheid, met een lekker hapje of drankje erbij. Mijn aanraders? Pièce Unique the art bar, in de Désiré Boucherystraat, Merad op de Vismarkt of het Via Via reiscafé aan de Kruidtuin. Bij die laatste zit je meteen goed wanneer de bui opklaart: de Kruidtuin is in de herfst namelijk prachtig om door te wandelen!

🌧️ Zoek de zon op in Mechelse winkeltjes. De zomer ligt dan wel achter ons, toch zijn er enkele winkels in Mechelen die je zó doen stralen als de zon. Faca Bonito in de Onze-Lieve-Vrouwestraat brengt stukjes Portugal naar jou, bijvoorbeeld. En bij Ô' Deli-Med op de IJzerenleen vind je heerlijke Mediterrane tapas en specialiteiten, enkel de zon moet je er dan nog even bijdenken.

🌧️ Ontdek de toffe indoor activiteiten in de buurt! Voor wie liever niet volledig doorgeregend wordt tijdens een dagtripje Mechelen, valt er gelukkig nog een heleboel te beleven indoor! De grote klassiekers zijn Technopolis en het Speelgoedmuseum, maar ben je al eens in het sportiefste museum geweest: het Sportimonium in Hofstade? Fans van de betere film kunnen dan weer hun gading vinden in het aanbod van het Filmhuis en Cinema Lumière.

Heeft Frank Deboosere je alsnog te veel schrik aangejaagd en kom je liever op een ander moment dagtrippen in Mechelen? Dan kan je de stad alsnog – soort van – ontdekken op tv, aangezien het de achtergrond vormt voor heel wat sketches in Loslopend Wild!

Wist je trouwens dat je de majorettes van Va Et Vient ook in het programma kan spotten? Benieuwd of het jou lukt!