• Wat te doen
  • Weetjes

Sinterklaas komt dit weekend naar het Speelgoedmuseum!

Weetjes |

Goed nieuws voor de kinderen die hun brief aan Sinterklaas al geschreven hebben: je kan hem dit weekend persoonlijk aan de Sint en zijn Pieten bezorgen!

Ze brengen namelijk op zaterdag 20 november en zondag 21 november een bezoek aan het Speelgoedmuseum. Je kan je brief (en tekening) komen afgeven om 13u, 14u, 15u of 16u. Inschrijven voor het bezoekmoment kan op de dag zelf aan het onthaal. Enne: met je toegangsticket kan je op de dag zelf ook de hele collectie van het Speelgoedmuseum ontdekken! Leuk, toch?

En van de collectie gesproken: toen ik deze ochtend naar het Speelgoedmuseum fietste voor een toffe foto voor bij dit artikel, had conservator Vanessa De Geest een geweldig idee! De pop die je op de foto ziet, is een handgemaakte Sinterklaas-handpop uit het depot van het Speelgoedmuseum. “De handpop werd in de jaren vijftig door Naizaire Beeuzaerts gemaakt, een Belgische speelgoedfabrikant uit Deinze. Ze werkten de poppen uit in papier-maché en beschilderden ze volledig met de hand”, vertelt Vanessa. Echt een prachtig stukje Belgische speelgoedgeschiedenis, dus!

📍 Nekkerspoelstraat 21, 2800 Mechelen

Foto © Astrid Leriche