• Shopping

Sjampion Jeans: tijdloze topjeans én persoonlijke service

Shopping |

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar bij mij zijn de zwierige kleedjes, open schoenen en zomerse topjes resoluut verbannen naar achterin de kast. Toch minstens tot volgend jaar, alleszins. Warme bottines, knusse truien en een stevige jeans: dát is hoe ik de herfst (en de komende winter) het liefst trotseer. En laten we in Mechelen nu net dé speciaalzaak voor jeans hebben: Sjampion Jeans in de Guldenstraat!

Vader Louis startte de zaak zo’n veertig jaar geleden, tegenwoordig vind je Wim Vervoort, dochter Daisy en haar mama Belinda in deze op en top Mechelse winkel. Wat hen typeert, volgens Wim? “Bij ons in de winkel vind je de klassieke, quasi tijdloze, jeansmodellen, van merken zoals onder andere Lee, Levi’s en Wrangler. Het zijn de kwaliteitsvolle basics die minder onderworpen zijn aan de snelle modetrends van nu.” Het is te zeggen: de broek die er je nu koopt, is binnen een jaar (of vijf, of tien) nog altijd even mooi.

Natuurlijk kan ik dit artikel niet schrijven zonder het ook even te hebben over hun persoonlijke service, hé! Want ook dat – en daar kan ik zelf van meespreken – is typerend voor Sjampion Jeans. “We zijn écht met onze klanten bezig. Hands-off en achter de toog blijven wachten tot mensen gepast en gekozen hebben… dat is echt niet ons ding”, lacht Wim. “Als ik bijvoorbeeld merk dat een broek niet perfect matcht met iemand, zeg ik dat ook eerlijk. En dan geef ik een andere broek om te passen- of meerdere – tot we de jeans vinden die wél als gegoten zit.

Moest je met het oog op het koudere weer op zoek zijn naar een jeans die als gegoten zit, kan ik je trouwens van harte aanraden om zeker dit weekend eens binnen te springen bij Wim, Daisy en Belinda. Ze zijn namelijk héél het weekend open tijdens het Warm Welkom Weekend – ja, ook op zondag. En: ze vieren nog tot en met 31 oktober de veertigste verjaardag van de winkel!

Wat houdt die feestmaand zoal in? Wel, je krijgt tot en met 31 oktober 10% korting op de hele collectie van Sjampion Jeans. “We hebben voor onze klanten ook een klein cadeautje voorzien én verloten jeans en jassen, om onze verjaardag te vieren”, vertelt Wim enthousiast. Ga je liever zelf shoppen? Dat kan ook, er valt namelijk een bon ter waarde van maar liefst €400 te winnen. Amai!

Dus, hoe is het gesteld met jouw favoriete jeans: tip-top in orde of toch eens toe aan vervanging? Want dan is het nu toch écht wel het moment om te gaan zien, denk ik! 🤭

📍 Sjampion Jeans: Guldenstraat 11, 2800 Mechelen

Foto © Astrid Leriche

#ad #native