• Eten en drinken

Sla je door de druilerige dagen met deze gezellige Mechelse koffiebars

Eten en drinken |

Als ik zou zeggen dat ik al eens graag een koffie drink, dan is dat een understatement van jewelste. Een goeie ijskoffie gaat er – ja, zélfs met dit weer – altijd in! Heb je ook nood aan een kleine boost om deze druilerige dagen door te komen? Dan heb je hier alvast m’n aanraders voor gezellige koffieplekjes in Mechelen (waar je méér dan enkel dat kan krijgen, voor wie niet zo’n koffieleut is 😉).

☕ Sister Bean: Deze brunch- en koffiezaak valt te vinden op het uiteinde van de Vismarkt – waar anders!- en heeft een hoop gezellige hoekjes waar je uitgebreid kan bijbabbelen met vrienden. Naast koffie kan je je ook laten verleiden door de gebakjes aan de toog! (Vismarkt 26, 2800 Mechelen)

Beans: Deze vaste waarde op de IJzerleen heeft ongelofelijk gezellige zithoekjes op de eerste verdieping en achterin de zaak. De heerlijke koffie kan je trouwens ook to-go bestellen! (IJzerleen 37, 2800 Mechelen)

Grá: Waar vroeger café de Keizerin zat, vind je nu Grá, een gezellige brunchzaak met heerlijke koffie. Wist je trouwens dat Grá in het Iers voor liefde staat? (Bruul 1, 2800 Mechelen)

En jij, waar ga jij steevast naartoe voor jouw koffietje?

Foto © Astrid Leriche