• Eten en drinken

Stephanie (koffiebar Mimi): “Er is zó veel in Mechelen, onze stad is echt de max!”

Eten en drinken |

Stephanie is 22, Mechelaar in hart en nieren en… sinds kort te vinden in het linkse paviljoentje aan de Kruidtuin, met haar koffiezaak Mimi. Maar welke plekjes in Mechelen zijn nu eigenlijk haar favoriet? “Er is zó veel in Mechelen en ik wil dat eigenlijk allemaal promoten. Want Mechelen is de max”, lacht Stephanie. Maar deze drie sprongen er alvast tussenuit!

La Boya: “Als iemand aan mij vraagt waar ze diezelfde avond nog lekker kunnen eten, raad ik hen zeker La Boya aan. Ze hebben echt ongelofelijk lekkere Marokkaanse gerechten op de kaart.” (Gebroeders Verhaegenstraat 16, 2800 Mechelen)

Linnéa: “Linnéa is een superfijn Zweeds bloemenwinkeltje in de Onze-Lieve-Vrouwestraat. Ze verkopen trouwens ook kaarsen – en ik blijf er telkens opnieuw verbaasd over – die, wanneer ze smelten, gebruikt kunnen worden als body oil. Je gebruikt dus effectief de hele kaars, in plaats van ze gewoon op te branden. En het ruikt nog eens supergoed, ook!” (Onze-Lieve-Vrouwestraat 104, 2800 Mechelen)

De Gouden Vis: “Als we kijken naar de Vismarkt… OEF,” lacht Stephanie “dan raad ik sowieso De Gouden Vis aan! Dat is gewoon écht mijn stamcafé, ik ga er al superlang. En het is gewoon een klassieker in Mechelen, ook!” (Nauwstraat 7, 2800 Mechelen)

Foto © Astrid Leriche