• Eten en drinken

The Cellar: een unieke kaas- en wijnervaring in Mechelen

Eten en drinken |

The Cellar: het best bewaarde geheim van het Sint-Romboutskerkhof. Zoals de naam al doet vermoeden, wandel je binnen in een 16de-eeuws gewelfde kelder. In dit mysterieuze, maar erg gezellige kader kan je genieten van de beste kazen van kaasmeester Schockaert én van meer dan 200 soorten wijn, geserveerd door top-sommeliers. Verwacht je niet aan klassieke wijnen, maar eerder aan flessen uit atypische wijnregio’s. De ambachtelijke kazen zijn van de hand van kaasmeester Schockaert, die ook een handel op de Ijzerenleen heeft. De Cellar organiseert tastings, waar kwaliteit en sfeer centraal staan. De kaas- en wijnbar heeft ook een online shop, waar je wijn en sparklings die in de smaak gevallen zijn, nadien kan aankopen.

Hoe is The Cellar op deze unieke locatie beland? In 2017 kochten drie bevriende Mechelaars (Elsje Van den Bogaert, Mehdi Mathlouthi en Wim Voss) de congregatiekapel en aanpalende Kannunikswoning. Kaasmeester Harry Schockaert vervoegde dit ondernemende team en zo werd Taste-M geboren. Hun doel: een ongezien smaakbelevingscentrum creëren. Naast gevogelterestaurant ‘the Chick’ en eventlocatie ‘the Chapel’ werd in het complex ook the Cellar geboren en de rest is geschiedenis…

In de zomer stelt het complex haar idyllische tuin open voor bezoekers, waar Mechelaars even aan de stadsdrukte kunnen ontsnappen met de perfecte wijn en een hemels stukje kaas. Een bezoekje aan the Cellar lijkt ons alvast perfect voor je volgende vrienden- of vriendinnenavond!