• Eten en drinken

Tip: De lekkerste ijsjes van Mechelen… die vind je niet enkel in het centrum!

Eten en drinken |

Wanneer je Mechelen bezoekt, is de kans groot dat je rechtstreeks naar het stadscentrum gaat. Daar vind je namelijk de mooie gebouwen, interessante musea en aangename terrasjes. Maar… wist je dat je buiten het stadscentrum ook adresjes hebt die het ab-so-luut waard zijn om even voor op de fiets te springen?

Vandaag geef ik je alvast mijn tips waar je de lekkerste ijsjes kan gaan proeven. Nu alleen de zon nog!

🍨 Fietstochtje gepland naar het Zennegat? Stop dan zeker ook even in de buurt van Café Den Biechtstoel! In het kleine, door hagen bijna volledig omsloten hofje vind je namelijk bij goed weer de foodtruck Beanice, van Kaatje! Nog tot 15 september kan je hier terecht voor de heerlijkste ijsjes (en koffie!) vooraleer je verder langs de prachtige route aan de vaart fietst. (Battelse Bergen 1, 2800 Mechelen)

🍨 De volgende tip staat mee opgenomen in de fietsroute van Mechels Natuurlijk en dat is niet zonder reden. Ik heb het dan uiteraard over het hoeveijs van Hoeve Ten Bossche, dat nog op artisanale wijze bereidt wordt met verse melk van de koeien op de hoeve zelf. Toch geen zin in ijs? Dan kan je ook kiezen uit heerlijke huisbereide pudding, rijstpap, chocomousse en meer. 😋 (Bosstraat 22, 2811 Hombeek)

🍨 Wie verknocht is aan “Astridjes”, elders bekend als merveilleux-gebakjes, moet zeker eens langs Patisserie De Ruyter. Want: wist je dat je bij deze bakker overheerlijke ijsastridjes kan vinden? Ideaal voor wie z’n zondagse gebakje toch liefst nog nét dat tikkeltje verfrissender verkiest. (Liersesteenweg 60, 2800 Mechelen)

Foto © Beanice