• Shopping

Tip: leuke Sinterklaascadeaus voor jong en oud!

Shopping |

Je kan het de Sint haast niet kwalijk nemen dat deze soms extra lang op zoek moet gaan naar inspiratie voor écht unieke cadeaus. Iedereen doet precies eerst z’n kerstinkopen en dan pas valt de euro dat Sinterklaas er nog tussen komt, slik! Gelukkig ken ik de Mechelse winkeltjes als m’n broekzak en weet ik wat er te beleven valt. Zo krijg jij enkele toffe cadeautips voor jong en oud, zodat dat schoentje niet leeg hoeft te blijven. En zo blijft mijn naam zéker uit het boek met stoute kinderen. 🤭

🎁 Geef eens een prachtige en onvergetelijke ervaring cadeau met tickets voor het Dinolights lichtfestival in ZOO Planckendael! Tussen 3 december en 16 januari kan je met het hele gezin de dino’s komen spotten in het dierenpark. Wedden dat je spontaan de soundtrack van Jurassic Park begint te neuriën? Het is meteen ook een goed excuus om deze filmklassiekers nog eens boven te halen voor een gezellige filmmarathon bij slecht weer!

🎁 Waarom eens geen boardgame cadeau doen voor Sinterklaas? Bij Spelfanaat op de Putsesteenweg kan je kiezen uit een hoop klassiekers, al hebben ze ook de nieuwste trendy boardgames zoals Azul en Wingspan in de winkel. Ben je op zoek naar een mini cadeau met maxi pret ? Dan raad ik aan om Kakkerlakkensalade eens te zoeken in de winkel. Versprekingen en plezier gegarandeerd met dat kaartspel!

🎁 Wie Sinterklaas zegt, zegt snoep. Zeg nu zelf: wat zou dit kinderfeest zijn zonder chocolade letters, letterkoekjes, speculaas en schuimsnoepjes? En je kan dit lekkers lekker lokaal vinden, ook! Zo kan je bij bakker Vanderbeek speculaas kopen, die nog steeds naar het recept van z’n grootvader gebakken wordt. En bij Sjolaa hebben ze de schattigste chocoladen Sinten staan. Ze zijn haast te mooi om op te eten!

🎁 Mag het een leuk én milieubewust schoenenvullertje zijn? Dan vind je bij Goldfish in de Onze-Lieve-Vrouwestraat onder andere leuke puzzels, hippe drinkbussen en schetsboekjes met zwart papier, waarop jij (of jouw spruit) de creativiteit helemaal de vrije loop kan laten!

Dit zijn enkele lokale aanraders, maar er zijn natuurlijk nog zo veel méér tips die ik kan geven. Je kan bv. een ervaring cadeau doen, zoals een escaperoom. Of een leuke handgemaakte koffietas (loop daarvoor zeker eens binnen bij KoKo Kollektief). Of zelfs een plantje! Maar de giftguide voor plantenliefhebbers, die volgt nog. No worries!

Ik hoop alleszins dat de Sint met deze tips alvast verderkan voor zijn naderende feestdag. 😉