• Wat te doen

Tips voor originele low-budget dates in Mechelen!

Wat te doen |

Het is bijna Valentijn. Voor wie niet wilt deelnemen aan de koopgekte of wie het traditionele restaurantbezoek dit jaar wil overslaan, hebben wij enkele leuke tips voor een low-budget date in Mechelen.

  1. Beklim de Sint-Romboutstoren tijdens zonsondergang! Een prachtig zicht op de stad kan je combineren met een binnengesmokkeld flesje cava 🤭. Romantiek hoeft niet veel te kosten, niet waar?
  2. Organiseer een winterpicknick in het Vrijboekpark. Toegegeven: hiervoor is wel enige voorbereiding nodig om niet dood te vriezen op deze tijd van het jaar. Zorg dat jij en je date warm gekleed zijn (eventueel thermisch ondergoed), neem voldoende dekentjes mee en voorzie eventueel een thermos gevuld met gluhwein of Irish Coffee.
  3. Maak een wandeling langs het verlichte Dijlepad. Voor wie lange, diepe gesprekken wilt combineren met een vleugje romantiek, is deze idyllissche wandeling perfect! Ook hier kan een flesje cava zonder probleem gepopt worden.
  4. Dierenvrienden kunnen hun liefde delen met konijnen of geitjes in het Tivolipark. Trek je sjaal en handschoenen aan en knuffelen maar!
  5. Bezoek de verborgen parel in het Mechelse: de wintertuin in het Ursulinenklooster. Het art-déco gebouw is gevuld met een unieke bloemen- en plantencollectie en omgeven door een kleurrijke glaskoepel. Je date zal sowieso onder de indruk zijn.
  6. Wie het niet ziet zitten om de koude te trotseren, kan altijd nog een bezoekje brengen aan het immer gezellige café de gouden vis. Met een lekker Mechels biertje vertoeven aan de Dijle; Venetië lijkt opeens niet meer zo ver weg!

Afbeelding © David Legreve