• Uncategorized

Trek je wandelschoenen aan voor De Dag van de Trage Weg

Uncategorized |

Het lijkt wel alsof er elk weekend weer meer activiteiten en events georganiseerd worden, dan dat er uren in een dag zijn. Dat stemt me enorm vrolijk, al heb ik soms wel keuzestress wanneer ik moet wikken en wegen wat ik nu écht wil meemaken. En ook dit weekend valt er weer een hoop leuks te beleven in en rond de (ruimere) regio Mechelen, want het is zondag 17 oktober De Dag van de Trage Weg!

De initiatiefnemers hopen alvast dat mensen via de wandelroutes, fietstochten en andere activiteiten de bekende – en minder bekende wegen ontdekken. En vooral: dat ze even een moment nemen om van de rust en de natuur te genieten! Schrijf je dus nog snel in op een van de activiteiten, zet je stapschoenen klaar en.. aftellen maar!

🥾 Hombeekse wandeling: Bij deze 6km lange wandeling, die om 14u30 vertrekt van aan café De Gulle Gieter, krijg je een mooi zicht op de Hombeekse trage wegen en streek, mét een woordje uitleg erbij! De wandeling is gratis, inschrijven is niet verplicht.

🥾 Tussen Bos en Laar: Deze wandeling in Zemst is meteeneen primeur, want… er wordt een een bijzonder stukje buurtweg ingehuldigd, ‘Den Boschvoetweg’, ook gekend als buurtweg 66! Je kan hier niet alleen op zondag 17 oktober, maar ook op zaterdag 16 oktober komen wandelen. Kies voor de route van 5km of 11km die vertrekt vanaf de Spiltstraat 61 in Zemst-Bos en huldig met jouw stapschoenen dit stukje buurtweg mee in!

🥾 Paddenstoelenwandeling in het Broek van Blaasveld: Okay, ik weet het. Deze wandeling ligt meer in de “ruimere regio rond” dan in Mechelen zelf, maar toch wou ik jullie deze niet onthouden! Heb je kinderen die gefascineerd zijn door het bos, beestjes en paddestoelen? Dan zullen ze met plezier gidsen Vera en Jos doorheen het Blaasveld volgen, terwijl ze bij alle vondsten een verhaal vertellen.

Zelf ben ingeschreven op de herfstwandeling van het Vrijbroekpark en kijk ik al naar uit wat ik er allemaal weer te weten ga komen! En, heb jij al wandelplannen voor zondag?