• Shopping
  • Wat te doen

Van Blue Monday naar kleine gelukskes met deze vier tips 🥰

Wat te doen |

Ik zou de flauwe grap kunnen maken dat elke maandag een Blue Monday is voor mij (lachen, gieren, brullen), maar dat gaan we dus niet doen. Nee, eigenlijk is Blue Monday zogezegd “de meest deprimerende maandag van het jaar”, volgens een reisbureau uit de UK. Is het platte marketing, of echt de waarheid? Wel, dat laat ik even in het midden.

Sta me wel toe om, in tegenstelling tot wat deze dag zou moeten zijn, enkele van mijn tips voor kleine grote gelukskes en brede glimlachen te delen. Allemaal te vinden in en rond het Mechelse. Natuurlijk.

🥰 Eens nekeer lekker gaan lunchen of brunchen in één van de vele lekkere adresjes in de binnenstad. Mijn recentste heerlijke ontdekking was het Libanese restaurant Arax, al ben ik ook eens curieus naar jullie favoriete adresjes!

🥰 Nood aan een opkikker? Dan zit je met een heerlijke koffie of straffe thee altijd goed! Zo goed als ik mijn koffie thuis kan maken met m’n moka pot, toch kunnen ze écht niet tippen aan de stevige espresso van Kaffee-Ine. Mag het nog wat gezelliger zijn? Dan zit jij bij Beans en Sister Bean op de juiste plek om rustig aan je dag te beginnen.

🥰 Geen idee hoe het met jullie zit, maar die wandelingen en fietstochten voor een goed humeur: da’s bij mij toch écht wel een must. Zelf zit ik op een kwartiertje stevig doorfietsen al bij het Zennegat, één van de mooiste plekjes (wat mij betreft toch) om even te genieten van het uitzicht, met een goed boek. Enne: momenteel vind je er ook Sjel, een unieke kunstinstallatie!

🥰 Last but not least: het is een cliché, maar af en toe eens iets kleins voor jezelf oppikken “omdat het kan” in één van de vele Mechelse winkeltjes, dat is ook een klein gelukske. Zelf ga ik steevast naar de boekenwinkels zoals Salvator en De Zondvloed (mijn wishlist blijft eindeloos aangroeien met kunstboeken en romans), of naar de kleine boetieks zoals HUT, voor een leuk notaboekje, een mooi juweel of een unieke koffietas.

En als dat niet werkt, dan zijn er pannekoeken, een nachtje om erover te slapen en de volgende dag om er weer goed in te vliegen. En: hoe ziet uw Blue Monday eruit?