• Wat te doen
  • Weetjes

Vormingplus wordt Avansa en… vliegt er meteen goed in!

Weetjes |

De afgelopen periode was het ideale moment om eens te herbronnen, dingen te herzien en jezelf heruit te vinden. Bij mij uitte zich dat in blauw haar (nog steeds geen spijt van), bij Vormingplus werd het een nieuwe naam: Avansa!

Liesbeth de Ridder, die instaat voor Communicatie en ICT bij Avansa, legt me uit vanwaar de keuze komt. “De vorige naam, Vormingplus, dekte eigenlijk de lading niet helemaal meer”, vertelt ze. “De nieuwe naam verwijst naar het achterliggende idee voor onze organisatie: we willen mensen vooruithelpen in de samenleving en hen erbij betrekken op hun eigen tempo, door middel van vormingen en projecten.

Van vormingen en projecten gesproken: nu ze weer georganiseerd kunnen en mogen worden, vliegt Avansa er meteen goed in met een straffe kalender aan activiteiten! Zo zijn er vormingen gepland om mensen wegwijs te maken in de digitale wereld, van een intro tot surfen en mailen, tot het specifiekere instellen van de apps ItsMe en Doccle. Er worden ook duurzame activiteiten georganiseerd, gaande van een hands-on kruidenwandeling tot een workshop waar je zelf natuurlijke badproducten leert maken. En uiteraard besteedt Avansa ook aandacht aan de 10-daagse voor Geestelijke Gezondheid, met bv. workshops om je veerkracht te trainen of om te oefenen op verbindende communicatie.

Maar Avansa is niet louter een leercentrum. “Mensen sterker maken in de maatschappij door mogelijkheden tot bijleren aan te bieden, dat is één onderdeel van onze organisatie. Maar het ontmoetingsmoment dat onze vormingen bieden – zeker na corona – is minstens even belangrijk”, legt Liesbeth uit. “Net daarom zijn we een open huis, waar iedereen zich mag thuisvoelen en waar binnenwandelen garant staat voor een toffe ontmoeting of een fijne babbel. Aarzel dus niet om eens binnen te stappen, ons een vraag te stellen of je in persoon in te schrijven voor een activiteit. Daarvoor zijn we er”, lacht ze.

De thuisbasis van Avansa bevindt zich in hartje Mechelen, in de Adegemstraat. Maar: ze zijn ook actief in 12 gemeenten van de Mechelse regio. Er is dus steeds wel een leuk project om aan deel te nemen of een interessante vorming om te volgen, ook in jouw buurt! Ik ga alleszins eens kijken of ik de kruidenwandeling in mijn agenda ingepuzzeld krijg, die lijkt me namelijk ongelofelijk interessant!

📍 Avansa: Adegemstraat 79/81, 2800 Mechelen

Foto ©

#ad #native