• Eten en drinken
  • Weetjes

Warme feestdagen voor kwetsbare Mechelaars, dankzij armoedeorganisaties en restaurants

Weetjes |

Wie denkt aan de feestdagen, denkt aan gezellig tafelen met vrienden of familie. Toch is dat iets wat niet voor iedereen een evidentie is. En net daarom slaan verschillende Mechelse armoedeverenigingen, restaurants én Stad Mechelen de handen in elkaar om iedereen, ook kwetsbare Mechelaars, warme feestdagen te bezorgen. Met overheerlijke én betaalbare eindejaarsmaaltijden.

Op kerstavond kan er een driegangenmenu afgehaald worden in de Refuge. Op kerstdag kunnen mensen een feestelijke kerstmaaltijd afhalen, aangeboden door restaurant De Margriet en The Chick. Tot slot kunnen Mechelaars op oudejaarsavond terecht voor een afhaalmaaltijd bij verschillende Mechelse restaurants.

Dze drie verschillende momenten werden gekozen om take away aan te bieden, opdat ook mensen die het – onder andere – financieel moeilijk hebben, alsnog kunnen genieten van een warm en betaalbaar eindejaar, in een periode die toch al wel eens een flinke hap uit het budget durft te nemen. Natasja Lories, voorzitter van het KAN en coördinator van De Keeting vzw, legt uit waarom het project volgens haar onmisbaar is: “Deze manier van samenwerken is een statement: armoede is een onrecht, waar niemand ooit voor kiest. Het is een spinnenweb waarin je van de ene op de andere dag in verstrikt kan geraken en vervolgens effect heeft op tal van levensdomeinen. Laten we tijdens deze donkere dagen dan ook samen genieten van lichtpuntjes als deze, en ook in 2022 solidair zijn met elkaar!

Heb je een UiTPAS met kansentarief en heb je zin in een lekkere en gezonde feestmaaltijd? Schrijf je dan tijdig in via een kansarmoede-organisatie in je buurt. Ik kan alvast alleen maar trots zijn op het feit dat mijn stad zich telkens opnieuw actief inzet om ervoor te zorgen dat niemand uit de boot valt. Mechelen, inclusieve stad? Awelja, verdorie!

Foto © Stad Mechelen