• Wat te doen

Wat is jouw favoriete Mechelse nummer?

Wat te doen |

Van 8 tot 14 februari vieren we de Week van de Belgische muziek. Dat is het alternatief voor de uitreiking van de MIA’s. Ook in Mechelen wordt aandacht besteed aan de actie. Zo is er een wedstrijd om het favoriete Mechelse nummer te kiezen en kan je zelf een ode brengen aan de Belgische muziek.

In de Week van de Belgische muziek loont het de moeite om eens door de winkelstraten en langs het Cultuurplein te wandelen. Er wordt namelijk een week lang Mechelse popmuziek afgespeeld. Bovendien kan jij mee kiezen voor het leukste Mechelse nummer en maak je zo kans op een boek over de Mechelse popmuziek. Stemmen kan tot 10 februari via http://bit.ly/jouwfavorietemechelsenummer.

Op Valentijn kan je ten slotte zelf een ode brengen aan de Belgische muziek. Dat doe je door om 17.00u je eigen versie te brengen van een Belgisch lied op je balkon, in je voortuin, … De Mechelse artiest Zediam toont in de video hoe zo’n ode precies kan klinken.

Wil je nog meer genieten van lokale muziek? Dan is deze wandeling over Belpop in Mechelen misschien iets voor jou: https://www.mijnstad.be/mechelen/unieke-belpopwandeling-in-mechelen/.

Op welk Mechels nummer heb jij gestemd?

Video © VI.BE