• Eten en drinken

Wat mag het zijn voor de Week van de Friet? 🍟

Eten en drinken |

Ik had het vorige week toevallig in De Zondag zien passeren en meteen in m’n agenda genoteerd: het is namelijk de Week van de Friet! En dan heb ik het niet over MacDonalds, maar over échte Belgische frieten. Nog tot zondag 5 december heb je dus het ideale excuus om jouw favoriete Mechelse frietkot binnen te stappen en een frietje te steken.

Dat heb ik zelf daarstraks ook gedaan, bij frituur Veemarkt. Voor mij is dat hét beste frietkot, alleen al omdat het zo ongelofelijk nostalgisch is. Vrienden en ik hebben er vaak gezellig in de eetzaal vanachter gezeten, wanneer we een goestingske hadden na Maanrock of Parkpop. En toen ik nog bij m’n ouders woonde, gingen we er ook regelmatig eens langs voor een “kleintje”. Dat was dan een pak friet waar we uiteindelijk thuis met vier van konden eten en soms nog overschot hadden. 😳

Toen ik het aan Kathleen, de huidige uitbaatster, vertelde tijdens het wachten, zei ze dat we dan waarschijnlijk nog bij haar vader zijn langsgeweest. Zij is namelijk al de derde generatie die het frietkot op de Hendrik Speecqvest openhoudt!

Maar: genoeg over mijn favoriete frietkot! Waar ga *jij* tijdens deze Week van de Friet een frietje steken om te vieren?