• Shopping

“We vinden het belangrijk dat de winkel een échte belevenis is”

Shopping |

Net naast het oude stadhuis op de IJzerenleen vind je de charmante winkel Petit Bateau by L&L. Toch gaat het hier niet om een keten, maar om een zelfstandige winkel met Lisa en Laurent als sympathieke uitbaters.

Ik heb Petit Bateau ontdekt dankzij de verschillende mama’s en oma’s in mijn familie die al grote fan waren”, vertelt Lisa. “En wanneer je dan zelf mama wordt, leer je de kleding al doende nóg beter kennen. Ik was er zelf echt supercontent mee, maar voor nieuwe spulletjes moest ik steeds op daguitstap, bv. naar Leuven. Ik zag het dus als een toffe nieuwe uitdaging om het merk in Mechelen te lanceren en… voilá!”, lacht ze. “Veel mensen denken trouwens dat Petit Bateau een klassiek merk is, maar niets is minder waar. Laurent en ik kunnen zelf bepalen welke stuks van de collectie we willen aanbieden. Er is dus keuze genoeg om te combineren, zowel voor de klassiekere als stoere kindjes.

Aangezien de winkel zelfstandig is, in samenwerking met Petit Bateau, kunnen Lisa en Laurent in hun zaak ook méér merken aanbieden waarover ze enthousiast zijn. “Wat we als bijartikel in de winkel opnemen, moet wel écht top zijn”, legt Lisa uit. Maar zo heb je bijvoorbeeld de schoentjes van Veja, die met vegan leer gemaakt zijn. Of het knuffelmerk Dimpel, dat is ook echt zá-lig! Wist je trouwens dat het merk in Mechelen gestart is?” Bij de uitleg over elk stukje in de winkel valt me op dat niets er ‘zomaar’ ligt. Lisa en Laurent selecteren alles zelf, met véél zorg en liefde, en duurzaamheid loopt als rode draad doorheen de hele collectie.

Diezelfde zorg merk je trouwens ook in de inrichting van de winkel. “We vinden het belangrijk dat de winkel een échte belevenis is”, vertelt Lisa. Voor de kindjes is er buiten een speeltuin en een comfortabele zithoek met televisie (en Netflix!), voor de mama’s is er o.a. een plekje voorzien om rustig borstvoeding te kunnen geven én een verschoontafel, voor als het nodig zou zijn. “Dat zijn allemaal dingen waar we zelf mee geworsteld hebben als jonge ouders en waarvan we, door ervaring, hebben gemerkt wat werkt”, vertelt Laurent. Het resultaat van al deze ervaring? Een ongelofelijk mooie winkel, waar de collectie met zorg geselecteerd wordt en met élk detail rekening is gehouden.

Dus: is jouw kleine spruit toevallig niet aan een nieuwe outfit toe, zo met de start van het nieuwe schooljaar? Spring dan zeker eens binnen bij Petit Bateau by L&L voor een supertoffe én duurzame nieuwe outfit waarmee jouw kind kan gaan ravotten op de speelplaats! Voor inspiratie kan je alvast een kijkje nemen op hun Instagram. 😉

Petit Bateau by L&L: Steenweg 42, 2800 Mechelen

Foto ©

#ad #native