• Nostalgie
  • Wat te doen

Weekend-tip: kom meer te weten over de Mechelse roots van Tik Tak!

Wat te doen |

Zoek je nog een leuke weekenduitstap waarbij je de buienradar niet elk uur opnieuw terug eens moet nakijken? Dan heb ik een leuke – en nostalgische – tip voor je.

Nog tot 29 augustus kan je in het Speelgoedmuseum aan Nekkerspoel de wondere wereld van de Mechelse televisiemaker Mil Lenssens ontdekken, beter bekend als de persoon achter het legendarische peuterprogramma Tik Tak! Wie ermee opgroeide, herinnert zich vast de intro met het Tik Tak-huisje en de bewegende schaapjes nog. 🥰

In de tentoonstelling ontdek je enkele van de originele decorstukken die gemaakt werden door Mil en zijn dochter Marleen. Maar je komt er ook meer te weten over de ontstaansgeschiedenis, het magische aspect én het grote succes. Ook leuk om te weten: er is een downloadbaar doe-boekje voorzien, voor kinderen tussen drie en zes jaar oud. Zo kan je vóór het bezoek al wat knutselen, of de pret na de uitstap nog wat verderzetten!

Dus: zin gekregen in een nostalgische (droge) daguitstap? Dan hebben we goed nieuws! Met een Museumpas kan je het museum (inclusief de tentoonstelling) gewoon gratis bezoeken! Het Hof van Busleyden is immers één van de wel 200 musea en bijna 300 tentoonstellingen in België waar je met zo’n pas terechtkan. Een Museumpas kost €59 per jaar en met de kaart kan je zo veel musea bezoeken als je wil. Wil je ook zo’n pas bemachtigen? Dan kan je ‘m bestellen via https://bit.ly/museumpasspeelgoedmuseum.

#mijnstadmechelen #ad #speelgoedmuseum #museumpas #2800love

Speelgoedmuseum Mechelen: Nekkerspoelstraat 21, 2800 Mechelen

Foto © Speelgoedmuseum Mechelen