• Weetjes

Weetje: wist je dat onze toren in een Suske & Wiske-strip staat?

Weetjes |

Dat geschreven fictie zich al wel eens in Mechelen afspeelt, wist ik al langer. De boeken van Deflo zijn daarvan het bekendste voorbeeld. Maar toen ik onlangs bij de boekenwinkel langsging, kreeg ik héél toevallig te horen dat er ook een Suske & Wiske strip is die zich (deels) in Mechelen afspeelt. Hoezo kwam ik dat nu pas te weten?!

Het gaat om het 186ste stripverhaal in de reeks: “De kleine postruiter”. Het verhaal speelt zich af ten tijde van de Bourgondiërs. Onze fiere ‘Margriet’ komt er dus ook in voor! Wie curieus is naar het verhaal, zou ik wel vooral aanraden om het stripboek zelf eens te lezen en… misschien erna eens op ontdekkingstocht te gaan en te kijken welke stukjes Mechelen in het stripverhaal terugkomen!

Ken je eigenlijk nog (strip)boeken waarin Mechelen voorkomt, of heb je zelf al stukjes Mechelen op papier gezet? Laat het me dan zeker weten en wie weet featuren we je dan ook eens! Want ik vind het als illustrator zelf altijd fijn om andere mensen te ontdekken die inspiratie halen uit onze mooie stad. 🥰