• Jobs

Werk mee aan de update van stukjes Mechelse geschiedenis als schrijnwerker bij Geens & Zonen!

Jobs |

Je kan in Mechelen geen stap zetten of je stuit op een huis met een lange geschiedenis en veel verhalen. Toch zijn bepaalde stukken van deze woningen niet zo oud als je zou denken! Neem nu bijvoorbeeld de prachtige gevel van de Oude Brusselsestraat 22 in Mechelen. Op het eerste zicht zou je denken dat die gewoon uitzonderlijk goed bewaard is gebleven, maar… eigenlijk gaat het hier om minitieus maatwerk door de gespecialiseerde familiezaak Geens & Zonen!

Luc Geens vertelde me iets meer over dit project. “We konden niet meteen zeggen hoe oud het te vervangen buitenschrijnwerk was, maar de oorspronkelijke ramen, logia en voordeur waren wél nog aanwezig”, vertelt hij.” “Zoals de meeste klanten die bij ons terechtkomen, hadden ze al enkele van onze andere projecten in Mechelen gezien. Ons maatwerk valt op omdat we zoveel mogelijk van de originele details overnemen in de nieuwe stukken. Zo blijft het authentieke uitzicht behouden.

Zoals je kan zien in de foto’s, wordt het originele buitenschrijnwerk minitieus opgemeten en soms zelfs in z’n geheel naar de werkplaats gebracht. Zo kunnen de gespecialiseerde schrijnwerkers bij Geens & Zonen het nieuwe stuk volledig uittekenen ‘naar bestaand model’ en is het uiteindelijke resultaat prachtig! “Het gaat hier meestal wel om een project op lange termijn”, voegt Luc er aan toe. “In 2012 werden bij dit project al enkele ramen vervangen, in 2016 volgde dan de rest van de ramen en de logia. In 2017 verzorgden we de binnenafwerking en binnendeuren. En pas in 2018 werd het hele project afgerond met de inplaatsing van de nieuwe voordeur.

Een goede verstaander begrijpt dus dat het hier écht om maatwerk gaat waarvoor van een schrijnwerker toch wel wat vakkennis en vaardigheden vereist worden. En laat Geens & Zonen nu net op zoek zijn naar dergelijke gemotiveerde stielmannen! Ben je gebeten door houtbewerking? Neem dan contact op via het contactformulier op www.geens-ramen.be om te solliciteren.

Wie weet kan jij binnenkort dan ook Mechelse gevels aanwijzen waarbij jij hebt meegeholpen aan hun prachtige buitenschrijnwerk!

#ad #native