• Weetjes

Yarnbombing: aaibare stukjes kleur in de Mechelse straten!

Weetjes |

De kleurrijke gehaakte jasjes rond sommige Mechelse bomen zijn je vast al wel opgevallen. Maar wist je dat deze vorm van street art ook een naam heeft? Het wordt yarnbombing of guerilla knitting genoemd. De bombers willen door middel van kleurrijke haaksels of gebreide installaties kleine stukjes van de stad een beetje opfleuren of zachter maken – soms letterlijk.

Lijkt het jou ook leuk om op deze manier kleur in de Mechelse straten te brengen, maar heb je nog nooit gehaakt? Spring dan eens binnen bij één van de Mechelse handwerkwinkels voor een leuk patroontje voor beginners. Of: loop op zaterdag 23 oktober eens binnen bij het Predikheren! Wolateljee De Maneblussers komt dan naar de bib om met iedereen die wil, samen verder te werken aan haak- en breiwerkjes. Ideaal om als beginner dus ook wat tips te vragen aan ervaren handwerkers!

Zelf hou ik alleszins al een tijdje van haken én yarnbombing. Tijdens de lockdown ben ik, met restjes wol, hartjes en regenboogjes beginnen haken die ik dan doorheen de stad ophing. En de eerlijke vinder, die mocht die dan mee naar huis nemen. Misschien ben je er zo eentje ook al wel tegengekomen?